Autovadītāju ievērībai: šorīt lielākajā daļā Latvijas teritorijas autoceļi sniegoti un apledo, strādā 138 ziemas tehnikas vienības 4

 

Ilustratīvs attēls Foto: iAuto.lv

LVC | 7.februāris 2024 10:14

Šorīt uz plkst. 6.30 sniegs un apledojums Latvijas teritorijas lielākajā daļā apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem. Sniegotos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 138 ziemas dienesta tehnikas vienības.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir:

Tallinas šoseja (A1) visā posmā;
Vidzemes šoseja (A2)  visā posmā;
Valmieras šoseja (A3)  posmā no Braslas tilta līdz Valkai;
Rīgas apvedceļš (Baltezers-Saulkalne) (A4) visā posmā;
Rīgas apvedceļš (Salaspils-Babīte) (A5) visā posmā;
Daugavpils šosejas (A6) visā posmā;
Bauskas šoseja (A7) visā posmā;
Jelgavas šoseja (A8) visā posmā;
Liepājas šoseja (A9) visā posmā;
Ventspils šoseja (A10) visā posmā;
Rēzeknes šoseja (A12) visā posmā;
Krievijas robeža (Grebņeva)–Rēzekne–Daugavpils–Lietuvas robeža (Medumi) (A13) visā posmā;
Daugavpils apvedceļš (A14) visā posmā;
Rēzeknes apvedceļš (A15) visā posmā;
Tīnūži–Koknese (P80) visā posmā.
 

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir visā Latvijā.

Autovadītājiem ir jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot drošu distanci ar priekšā braucošajiem transportlīdzekļiem.

Par apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem vai citiem ar satiksmi un ceļu stāvokli saistītiem novērojumiem aicinām informēt VSIA Latvijas Valsts ceļi, zvanot pa diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555, kā arī uzņēmuma kontos sociālās saziņas tīklos Twitter un Facebook. 

 
Visi komentāri
 
Pļurkt 7.februāris 2024 10:40
2 0 Atbildēt

Nevis strādā, bet atstrādā laiku!!!!

Šorīt ļoti irdens sniedziņš, ja brauktu TĪRĪTĀJS ar lāpstu, tad lielāko daļu sniega ar vēju vien nopūstu un kaisīt vajadzētu ārkārtīgi minimāli. Taču nē!!!! Bruca ar paceltu lāpstu, bēra zupu tā ka balts pakaļ stiepās.... Kā ta savādāk soļarku norakstīs, un nopizģīs?

==========

Tas nav darbs, bet gad ļoti spraigas darbības imitācija!!

Vidzeme 7.februāris 2024 10:55
0 0 Atbildēt

Mūspusē putina traki, mazākie ceļi nav tīrīti un izmainīties ar pretimbraucošo grūti. Sen pa tādu nebija braukts.

650 7.februāris 2024 18:42
0 0 Atbildēt

LVC braukšanās apsstākļu  kartē vakarnakt  bija novērojama pat ļoti reti novērojamā "biešu" krāsa:

Pļurkt 8.februāris 2024 7:29
14 0 Atbildēt

Vakar turpināja snigt un bezjēdzības turpinās!

Kamēr bija irdens un ļoti viegli notīrāms sniedziņš, neviens to netīrīja, bet gan nolēja ar kārtīgu sāls zupu. Šorīt kad tas sniegs jau ir piebraukāts un ir iebraukātas pamatīgas rises, tā ka vieglajiem vēders brauc pa sniegu starp risēm, sāk tīrīt ar traktoru.

Nobraukt ar kaisītāju, ar paceltu lāpstu un nākamajā dienā grauzt ar lielajiem traktoriem pibraukāto sniegu ir lētāk, kā uzreiz notīrīt???:?:

Jeb visa pamatā ir otraportovatj, ka darbi notiek pilnā sparā un ar nolieto soļaru apgādāt visu tuvējo garāžu kooperatīvu!!

====

Jei bogu pat komunistu bardakā šitādas glupības neviens nedarīja!!! Varu droši teikt, jo mans kaimiņš komunistu laikos padsmit gadu braukāja uz tīrītāj-kaisītāja un vasarā uz laistītāja.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

ASV plosās tornado; "vētru mednieki" tiem seko (+ VIDEO) 3

Neraugoties uz policijas brīdinājumiem, cilvēki, kas sevi dēvē par Storm Chaser (vētru mednieki) izmanto automašīnas, lai postošajai dabas stihijai nonāktu pēc iespējas tuvāk. Lasīt vairāk

 

Degvielas cenas: Dīzelis 1.647 un 95 benzīns 1.697 EUR - 26.04.2024 (+ VIDEO) 8

Latvija apsteidz Spāniju... ar degvielas cenām. Būtu jauki, ja tas notiktu arī ekonomikā, taču atliek tikai paskatīties, kaut vai uz mūsu ceļiem, lai saprastu, kur esam. Lasīt vairāk

 

Nepilni 60 000 eiro - sākta pasūtījumu pieņemšana jaunās paaudzes Toyota Land Cruiser, izziņotas cenas Latvijā (+ FOTO) 4

Toyota leģendārais Land Cruiser ir piedzīvojis plašas pārmaiņas un ieguvis būtiski labākas spējas braukšanai gan pa bezceļu, gan pa cietu segumu, vienlaikus paliekot uzticīgs savām saknēm un kompānijas DNS. Ražotāja pārstāvji izziņojuši arī leģendārā SUV jaunās paaudzes cenu, un pirmie auto pie īpašniekiem nonāks šajā rudenī. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 6

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti