Degvielas piegādātājiem būs jānodrošina transporta enerģijas siltumnīcefekta gāzu emisiju intensitātes samazinājums 4

 

Foto: Ilustratīvs attēls

Nozare.lv | 26.septembris 2018 8:17

Ministru kabinets otrdien atbalstīja Ekonomikas ministrijas (EM) izstrādātos noteikumus, kas paredz degvielas piegādātājiem uzlikt pienākumu nodrošināt transporta enerģijas siltumnīcefekta gāzu emisiju intensitātes samazinājumu.

Minētā prasība ietverta Transporta enerģijas aprites cikla siltumnīcefekta gāzu emisiju daudzuma un tā samazinājuma aprēķināšanas un ziņošanas kārtībā.

EM izstrādāja noteikumus, jo likumā "Par piesārņojumu" paredzēts, ka ir jāizstrādā nosacījumi, kā degvielas piegādātājs vai degvielas piegādātāja grupa nodrošina likumā noteiktā pienākuma - transporta enerģijas aprites cikla siltumnīcefekta gāzu emisiju intensitātes samazinājumu, kā arī, lai noteiktu, kā degvielas piegādātājs veic transporta enerģijas aprites cikla emisiju intensitātes un tā samazinājuma, kā arī augšposma emisiju samazinājuma aprēķinus un ziņo par tiem.

Ar noteikumiem detalizēti izstrādāta kārtība, kādā var nodrošināt likumā "Par piesārņojumu" iekļauto pienākumu izpildi. Ar noteikumiem noteikti iespējamie pasākumi, kā degvielas piegādātājs var nodrošināt piegādātās transporta enerģijas aprites cikla emisiju intensitātes un augšposma emisiju samazinājumu, ja to vēlas veikt degvielas piegādātājs.

Tāpat noteikumi paredz aprēķinu formulas un tajās izmantotos parametrus un apsvērumus, lai degvielas piegādātājs varētu aprēķināt aprites cikla emisiju intensitāti un izvērtēt tā samazinājumu, salīdzinot ar noteikto degvielas pamatstandartu. Noteikumos ir arī paredzēti nosacījumi un standarti, kas degvielas piegādātājam ir jāņem vērā, veicot minētos aprēķinus.

 
Visi komentāri
 
as 27.septembris 2018 10:44
6 0 Atbildēt

Kāds varētu pārtulkotk, kas te ir rakstīts! Es nesapratu, kas tiem DUSiem tālāk būs jārēķina!

Pļurkt 27.septembris 2018 13:41
0 0 Atbildēt
Zula 28.septembris 2018 7:21
4 0 Atbildēt

Nekas nav jāsaprot galvenais ir MAKSĀ

Jānis 28.septembris 2018 11:51
2 0 Atbildēt

Tā arī izskatās, ka gudri uzrakstīts tas ka pacelsies degvielas cenas

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Prezentēts Zeekr Mix – minivens ar neparastu salonu 2

Ķīnas autoražotājs Zeekr Pekinas autoizstādē iepazīstinājis ar minivenu Mix – ģimenes transportlīdzekli, kam piemīt plašas salona transformēšanas iespējas. Lasīt vairāk

 

Mitsubishi modernizējis krosoveru ASX (+ FOTO)

Reizē ar platformas brāli Renault Captur, modernizācijas procesam cauri gājis arī Mitsubishi ASX. Lasīt vairāk

 

CATL prezentē akumulatoru 1000 kilometru sniedzamībai 12

Ķīnas uzņēmums CATL Auto China 2024 izstādē iepazīstinājis ar jauno ražošanai gatavo LFP akumulatoru, kas elektroautomobilim bez papildu uzlādes ļaus nobraukt vairāk nekā 1000 kilometrus. Lasīt vairāk

 

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 14

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti