Lietuvas “CBet Rally Rokiškis”: E. Blūms/D. Eglītis uzvara LARC3 klasē un 3.vieta kopvērtējumā

 
Anda Podziņa | 30.jūlijs 2023 8:01

Lietuvas rallija čempionāta ceturtajā posmā “CBet Rally Rokiškis” LARČ3 grupā E.Blūms/D.Eglītis izcīnīja uzvaru, savukārt kopvērtējumā iegūta 3.vieta.

Divu dienu laikā pieveikti 17 ātrumposmi, 139,4km garumā.  Visu sacensību garumā ļoti spraiga cīņa ar ekipāžu no Lietuvas: G.Firantas/M.Valiulis, rallija uzvara – V.Žala/I.Pūķis, bet otrā vieta M.Samsonas/E.Snitkas.

Piektdienas vakara ātrumposmi ļoti šauri un tehniski, lietus dēļ izveidojušās dziļas špūres, bet izdevās dienu noslēgt kā savas klases līderiem, apsteidzot otro vietu par 13.26 sekundēm.

Emīls Blūms, Rallyworkshop komandas rallija pilots: “Ja Eiropas rallija čempionātā ir 100 unikālie kilometri, tad šeit bija krietni vairāk. Mums kā ekipāžai – ļoti vērtīgs pasākums, jo ļoti daudz informācijas. Šajās divās dienās iekrāta vērtīga pieredze, interesanti un baudāmi dopi, daži tramplīni gan bija diezgan bīstami. Manā un Didža vārdā – milzīgs paldies mūsu mehāniķiem, kā arī komandas biedram Samsonas Martinas, kas palīdzēja, jo bija arī nelielas tehniskas ķibeles. Arī šajā rallijā mēs trasē veicām dažus trikus – viss labi un pēc pasākuma, pozitīva pēcgarša. Jāgatavojas māju rallijam Cēsīs – mašīnai ir pāris lietas, kas jāsamaina, bet ticam, ka mehāniķi to spēs. ”

4.-5.augustā ekipāža E.Blūms/D.Eglītis būs redzami rallijā “Cēsis 2023” – Baltijas jūras valstu rallija čempionāta 3.posms, kur dalību pieteikušas 75 ekipāžas, ātrākie latviešu braucēji un daži ārvalstu sportisti. Vissīvākā konkurence paredzama LRC5 klasē, kur pieteikušās 18 ekipāžas. E.Blūms/D.Eglītis atzīst, ka gatavosies tieši tāpat kā uz jebkurām no sacensībām, nedomājot, ka mājās priekšrocības, vienīgi vairāk laika būs jāvelta skatītājiem, draugiem un faniem, jo to būs Cēsīs vairāk, nekā citās sacensībās. Skatītāju biļetes iespējams iegādāties www.bezrindas.lv .

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Gājējs "nogāž" divus motociklistus (+ VIDEO) 7

Viens no motociklistiem pamana gājēju pie pārejas un sāk bremzēt, taču aizmugurē braucošais tam nav gatavs. Lasīt vairāk

 

Ar tehniskajiem līdzekļiem konstatētas braukšanas bez OCTA gadījumā sodīs ne biežāk kā reizi diennaktī 8

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Ceļu satiksmes likumā nosakot, ka par ar tehniskajām ierīcēm konstatētu braukšanu bez apdrošināšanas vai valsts tehniskās apskates sodu piemēros ne biežāk kā reizi 24 stundu laikā. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID. Code – vācu markas dizaina nākotne (+ FOTO) 6

Pekinas autoizstādē Volkswagen izlicis apskatei konceptu ID. Code, kas liek noprast kādā virzienā stūrē vācu autobūves uzņēmuma dizaina komanda. Lasīt vairāk

 

Mopēds vai velosipēds? (+ VIDEO) 12

Laikam kļūstot siltākam, ielās arvien vairāk parādās arī elektroskrejriteņi un elektromopēdi. Vienlaikus – ar jaunu sparu uzliesmo domstarpības starp šo braucamrīku lietotājiem un kājāmgājējiem. Tikmēr saasinās konkurence arī pašu koplietošanas braucamrīku operatoru vidū. Viens no uzņēmējiem tiek vainots konkurences kropļošanā, sev par labu interpretējot likuma normas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti