Nākamnedēļ atklās velosatiksmes drošības akciju "Viens ceļš visiem" 13

 
Nozare.lv | 28.jūnijs 2023 15:00

Veloamatieru riteņbraucēju biedrība "Latvian Cycling Girls" sadarbībā ar Ceļu satiksmes drošības direkciju (CSDD) un Latvijas Riteņbraukšanas federāciju otrdien, 4.jūlijā, atklās satiksmes drošības akciju "Viens ceļš visiem", aģentūru LETA informēja "Latvian Cycling Girls" pārstāvji.

Lai uzlabotu satiksmes drošību, pasargājot kā velobraucējus, tā autovadītājus un citus satiksmes dalībniekus, "Latvian Cycling Girls" kopā ar CSDD un Latvijas Riteņbraukšanas federāciju šovasar īstenos satiksmes drošības akciju "Viens ceļš visiem". 

Akcijas atklāšana notiks otrdien, 4.jūlijā, plkst.14 Biķernieku kompleksajā sporta bāzē, Eizenšteina ielā 16, Rīgā.

Pasākuma programmā paredzēta "Latvian Cycling Girls" drošības veloeksperimenta un iniciatīvas prezentācija, Latvijas labāko riteņbraucēju dalīšanās pieredzē, kā arī praktiski ierosinājumi satiksmes drošības uzlabošanai.

"Viens ceļš visiem" atklāšanā piedalīsies CSDD valdes priekšsēdētājs Aivars Aksenoks, Latvijas Riteņbraukšanas federācijas ģenerālsekretārs Toms Markss, velosportisti Toms Skujiņš, Emīls Liepiņš, Arvis Sprude un citi Latvijas profesionāļi un amatiervelobraucēji, kā arī "Latvian Cycling Girls" pārstāves un veloeksperimenta dalībnieki.

 
Visi komentāri
 
imzz 28.jūnijs 2023 16:05
1 0 Atbildēt

Pati ideja "viens ceļš visiem" ir tiešā pretrunā ar jēdzienu drošība. Ko tad "gājēju" ietves norobežo ar visādām apmalēm ?

0pis 28.jūnijs 2023 17:08
2 4 Atbildēt

Iespējams, tu neesi pamanījis atšķirību starp vārdiem ceļš un ietve.

imzz 28.jūnijs 2023 19:59
0 0 Atbildēt

Nu, pa ietvi pārvietojas gājējs kā "mazāk aizsargāts satiksmes dalībnieks" , un tāpēc ietvi norobežo ar apmalēm, tātad, fiziskām barjerām.

Tajā pašā laikā uzskata, ka velobraucēju un citu riteņskrējēju drošību garantē līnija uz asfalta.

BMW 29.jūnijs 2023 13:21
1 0 Atbildēt

3) ceļš — jebkura satiksmei izbūvēta teritorija (autoceļš, iela, prospekts, šķērsiela un tamlīdzīgas teritorijas visā platumā, ieskaitot brauktuvi, ietves, nomales, sadalošās joslas un saliņas).

Ietve arī ir ceļš!

uupis niknais 29.jūnijs 2023 17:05
1 0 Atbildēt

Precizēšu - ceļa sastāvdaļa.

LOHS786ū 28.jūnijs 2023 18:33
1 0 Atbildēt

Jā,viss pareizi, LVijā turpmāk būs tikai viens (1gab) Ceļš.

Ā, un vēl te būs arī (Aksēnoka k-ga sagādātās) Girls.

srt 28.jūnijs 2023 19:10
1 0 Atbildēt

Bija mums kādreiz viens ceļš visiem - "Latvijas ceļš". Tur, kur viņš mūs ieveda, diezin vai mūsu gadsimtā tiksim ārā.

BMW 29.jūnijs 2023 9:39
2 0 Atbildēt

Tieši tā, viens ceļš visiem un nav ko ākstīties ar visādiem velo ceļiem!

0pis 29.jūnijs 2023 19:45
0 0 Atbildēt

Tāpēc jau velo jābrauc pa brauktuvi pēc CSN  un jātaisa dažādi sašaurinājumi un pampaki lai bennbisti nejātos kā dulli traki. Brauc pa pilsētu uz 30 vienā tempā ar velo un nestreso, nekur nenokavēsi!

BMW 30.jūnijs 2023 10:52
0 0 Atbildēt

Reti kurš velosipēdists var pabraukt ar 30 km/h. Es ar Elektroskrejriteni pie 22km/h visiem velonīkuļiem eju garām.

Gājējs 30.jūnijs 2023 10:54
0 0 Atbildēt

Vispār vajadzētu arī velosipēdistiem noteikt 5km/h ātrumu dzīvojamā zonā, lai nelido kā idioti! Lai brauc vienā ātrumā ar gājējiem, kā uz pārejām, lai maks droši. Katru dienu kāds pamuļķis nokrīt no riteņa un traumējas, bet ar 5km/h traumatisma risks samazinās!

0pis 30.jūnijs 2023 10:59
1 0 Atbildēt

Gājējiem būtu jānoliedz iet, tikai braukt ar kāršēringa auto! Lai ejot nenokrīt un nenoslogo med.aprūpes sistēmu! Lēkšo kā sprinteri, jopta, it kā banāni ar 5 centu atlaidi būtu viņu dzīves beidzamais pirkums 😍

LOHS786ū 29.jūnijs 2023 13:58
0 0 Atbildēt

–gēlrs gērls Gērls, lašen ssikling gērls , eizen šteina assfaltā, jā o jā ojā !

pss,.- eu,Kertīni, vai Uļmanna g-vi šo/gad/simt salabosiet, vai kaa??

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volkswagen ID.3 saņem vēl vienu uzlabojumu paketi 8

Elektriskais Volkswagen modernizāciju piedzīvoja jau pērn, taču ražotājs pie tā nav apstājies un atradis veidu, kā elektrisko hečbeku uzlabot arī šogad. Lasīt vairāk

 

Jaunais CUPRA Leon - vēl viens trumpis spāņu ražotāja piedāvājumā (+ FOTO)

29. aprīlī Madridē notika jaunā CUPRA Leon pasaules pirmizrāde, iezīmējot nozīmīgu pagrieziena punktu zīmola attīstībā. Iespaidīgajā pasākumā tika prezentēts gan CUPRA Leon piecdurvju hečbeks, gan Sportstourer. Lasīt vairāk

 

Ar tehniskajiem līdzekļiem konstatētas braukšanas bez OCTA gadījumā sodīs ne biežāk kā reizi diennaktī 13

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Ceļu satiksmes likumā nosakot, ka par ar tehniskajām ierīcēm konstatētu braukšanu bez apdrošināšanas vai valsts tehniskās apskates sodu piemēros ne biežāk kā reizi 24 stundu laikā. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID. Code – vācu markas dizaina nākotne (+ FOTO) 6

Pekinas autoizstādē Volkswagen izlicis apskatei konceptu ID. Code, kas liek noprast kādā virzienā stūrē vācu autobūves uzņēmuma dizaina komanda. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti