Ar internetbanku vairs nē - mainīs pieslēgšanās veidus e-veselības portālam (+ VIDEO) 16

 
LTV Ziņu dienests | 26.oktobris 2023 10:31

No nākamā gada janvāra ar internetbankām pieslēgties e-veselības portālam vairs nevarēs. Tā vietā būs jāizmanto kvalificēti identifikācijas rīki - "eParaksts mobile" vai personas apliecība - eID karte, vai mobilās lietotnes "Smart-ID" kvalificētā versija.

Kāpēc nepieciešamas šādas izmaiņas, un kā autorizēties šajā portālā tiem, kas ar internetu uz "jūs"?

 
16 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
s 26.oktobris 2023 14:15
11 3 Atbildēt

Piekrītu!

Kā var izdomāt smartID aizvietot ar kaut kādu aizvēsturisku dinozauru "pieslēgšanāš veidu? Turklāt pareizi pateici par to datoru, ka tas tagad vel būs nepieciešams, principā viss kas tiek darīts valsts līmenī un tur iesaistītas kaut kādas tehnoloģijas, ir pilnīgā dirsā...

Tāpat, kā visās slimnīcās kaut kādas vecas nožēlojamas programmatūras kuru izstrāde izmaksāja kosmosu....

650 26.oktobris 2023 13:20
8 3 Atbildēt

Pilnīgs (absolūts!) fufelis/Par! TO, ka pieslēgšanās ar "karšu lasītāju" kādam būtu "viegla un ērta" ikdienā.Pat nerunājot/Par! tiem (daudztūkstošainajiem LVLohiem), kuri datoru nelieto "ikdienā".Vai te būs tā dēvētie "protestētāji"- NĒ, tādu viennozīmīgi nebūs.Jo tā dēvētie Lohi ir jau neatgriezeniski zaudējuši iespēju "iebilst/Pret!". Šitas te viss jaungadā sagaida vēl arī citu jomu "lietotājus", piem VID EDS un uttt.

Kvalificētais smartID būtu vienkāršākais veids priekš senioriem un dator-nelietotājiem, taču arī tur ir vajadzīgs viedtelefons un arī kāds "konsultants".Un kur ir "garantija", ka tas nepieredzējušais lietotājs spēs izvairīties no kādām tādām "drošības" kļūdām. 

Daļa tā dēvēto "pilsoņu" te neglābjami nogrims tā dēvētajā "beztiesību" statusā.Sākot ar iepēju saziņai ar banku vai ar valsts iestādēm un beidzot pat ar vienkāršu pasta sūtījumu saņemšanu.

650 27.oktobris 2023 3:13
4 0 Atbildēt

Šitas ir, kad ierēdņi zaudē saikni ar realitāti.Un tas vēl tikai kasieris, īstie zoodārza "īstie mērkaķi" būs vēl vēlāk. Patieso ainu zin tikai tie,kuri ar to saskaras ikdienā.Pārējie vai nu pa ieradumam "mēra" pēc savām iemaņām, vai nu ir vienkārši Lohi.

Bez tās ēveselības taču ir vēl citas itin valstiska mēroga "programmas"(sistēmass..), par kuru eksistenci krietnā puse lohu vispār pat nenojauš.Kur nu vēl runājot par to, kā no "pro-viedokļa" te izskatās tā pārliekā eurocentība,kura nupat jau ir pārkāpusi visus absurda sliekšņus.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volkswagen ID. Code – vācu markas dizaina nākotne (+ FOTO) 1

Pekinas autoizstādē Volkswagen izlicis apskatei konceptu ID. Code, kas liek noprast kādā virzienā stūrē vācu autobūves uzņēmuma dizaina komanda. Lasīt vairāk

 

Tikai tagad Latvijas Valsts ceļi atjauno 110 km/h uz Rīgas - Jūrmalas šosejas 30.04.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv konstatē, ka aprīļa pēdējā dienā situācija uz Rīgas-Jūrmalas šosejas izmainījusies un tagad maksimālais atļautais ātrums ir 110 km/h. Lasīt vairāk

 

Tiesai būs vēlreiz jāskata lieta par bēgšanu no policijas pirms 5 gadiem (+ VIDEO) 3

Tiesai atkārtoti būs jāizskata krimināllieta, kurā pirms aptuveni pieciem gadiem kāds autovadītājs narkotisko vielu reibumā bēga no policijas. Pakaļdzīšanās laikā – no Rīgas līdz Ogrei – cieta vairāki likumsargi. Bēgošo autovadītāju izdevās apturēt, tikai lietojot šaujamieroci. Un tieši ar vīrieša ievainošanu galvā saistīts Augstākās tiesas Senāta lēmums, kas paredz daļēji atcelt zemākās instances tiesas lemto, ka vīrietim par izdarīto jāizcieš piecarpus gadu cietumsods. Lasīt vairāk

 

Mitsubishi modernizējis krosoveru ASX (+ FOTO)

Reizē ar platformas brāli Renault Captur, modernizācijas procesam cauri gājis arī Mitsubishi ASX. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti