Ar internetbanku vairs nē - mainīs pieslēgšanās veidus e-veselības portālam (+ VIDEO) 16

 
LTV Ziņu dienests | 26.oktobris 2023 10:31

No nākamā gada janvāra ar internetbankām pieslēgties e-veselības portālam vairs nevarēs. Tā vietā būs jāizmanto kvalificēti identifikācijas rīki - "eParaksts mobile" vai personas apliecība - eID karte, vai mobilās lietotnes "Smart-ID" kvalificētā versija.

Kāpēc nepieciešamas šādas izmaiņas, un kā autorizēties šajā portālā tiem, kas ar internetu uz "jūs"?

 
Visi komentāri
 
ZZZZ 26.oktobris 2023 10:47
1 0 Atbildēt

Vis drošākā banka ir 3litrene. Seniori tajā iemarinē gurķus uc lietas.

imzz 26.oktobris 2023 11:45
2 0 Atbildēt

Kādreiz bija pastāsts, ka tā esot banku prasība, kam esot apnicis sniegt autorizāciju uz visām pusēm, tagad normatīvo aktu prasības tieši e-veselībai. 

Vēl tak ir vesela kaudze portālu bez e-veselības, kas izmanto banku autorizāciju, kas būs ar tiem?

650 26.oktobris 2023 13:20
8 3 Atbildēt

Pilnīgs (absolūts!) fufelis/Par! TO, ka pieslēgšanās ar "karšu lasītāju" kādam būtu "viegla un ērta" ikdienā.Pat nerunājot/Par! tiem (daudztūkstošainajiem LVLohiem), kuri datoru nelieto "ikdienā".Vai te būs tā dēvētie "protestētāji"- NĒ, tādu viennozīmīgi nebūs.Jo tā dēvētie Lohi ir jau neatgriezeniski zaudējuši iespēju "iebilst/Pret!". Šitas te viss jaungadā sagaida vēl arī citu jomu "lietotājus", piem VID EDS un uttt.

Kvalificētais smartID būtu vienkāršākais veids priekš senioriem un dator-nelietotājiem, taču arī tur ir vajadzīgs viedtelefons un arī kāds "konsultants".Un kur ir "garantija", ka tas nepieredzējušais lietotājs spēs izvairīties no kādām tādām "drošības" kļūdām. 

Daļa tā dēvēto "pilsoņu" te neglābjami nogrims tā dēvētajā "beztiesību" statusā.Sākot ar iepēju saziņai ar banku vai ar valsts iestādēm un beidzot pat ar vienkāršu pasta sūtījumu saņemšanu.

s 26.oktobris 2023 14:15
11 3 Atbildēt

Piekrītu!

Kā var izdomāt smartID aizvietot ar kaut kādu aizvēsturisku dinozauru "pieslēgšanāš veidu? Turklāt pareizi pateici par to datoru, ka tas tagad vel būs nepieciešams, principā viss kas tiek darīts valsts līmenī un tur iesaistītas kaut kādas tehnoloģijas, ir pilnīgā dirsā...

Tāpat, kā visās slimnīcās kaut kādas vecas nožēlojamas programmatūras kuru izstrāde izmaksāja kosmosu....

es 26.oktobris 2023 16:50
0 0 Atbildēt

Izstrāde nemaksā kosmosu, kosmosu maksā pieslēgšana tai programmatūrai. Sākot no štukas par vienu IP adresi. Un vēl abonēšanas maksa.

s 26.oktobris 2023 17:27
3 1 Atbildēt

Nē tu kļūdies! Es šeit runāju par “arsta biroju”, tā primitīvā mēsla izstrādē tika tērēti miljoni, tāpat, kā tagad uzturēšanā…

Un tas viss ir ITšņiku kursadarba līmenī.

es 26.oktobris 2023 18:05
0 0 Atbildēt

Es zinu kas ir "Ārsta birojs". Un zinu, cik izmaksā pieslēgt vienu lietotāju.

s 27.oktobris 2023 8:55
2 0 Atbildēt

Ja? Un cik tad izmaksāja tas nožēlojamais širprotrebs un no kurienes tad tās izmaksas lietotāja pieslēgšanai? varbūt 100k par vienu lietotāju paprasīt? Pašam smiekls nenāk?

650 27.oktobris 2023 3:13
4 0 Atbildēt

Šitas ir, kad ierēdņi zaudē saikni ar realitāti.Un tas vēl tikai kasieris, īstie zoodārza "īstie mērkaķi" būs vēl vēlāk. Patieso ainu zin tikai tie,kuri ar to saskaras ikdienā.Pārējie vai nu pa ieradumam "mēra" pēc savām iemaņām, vai nu ir vienkārši Lohi.

Bez tās ēveselības taču ir vēl citas itin valstiska mēroga "programmas"(sistēmass..), par kuru eksistenci krietnā puse lohu vispār pat nenojauš.Kur nu vēl runājot par to, kā no "pro-viedokļa" te izskatās tā pārliekā eurocentība,kura nupat jau ir pārkāpusi visus absurda sliekšņus.

es 26.oktobris 2023 16:48
0 0 Atbildēt

Kam vispār tā e-veselība vajadzīga?

Es 28.oktobris 2023 5:10
0 0 Atbildēt

Nu paldies! Tas mani mudina pie ārtsiem.neeiet vēl vairāk. Jūs taču katru dienu skandināt, ka iedzīvotāji kūtri apmeklē ārstus, tagad būs tā vēl vairāk.

Jānis 28.oktobris 2023 12:22
0 0 Atbildēt

Ja gribi mirt apmeklē Latvijas ārstus🤣🤣🤣

imzz 29.oktobris 2023 14:28
0 0 Atbildēt

Protestus pret jauno autorizācijas kārtību pieņems tikai ar e-parakstu :-/

BMW 30.oktobris 2023 19:46
1 0 Atbildēt

Kāpēc?Kāpēc sistēmu taisa kā grib ierēdņi, nevis kā to grib lietot lietotāji? Kāpēc tautai neprasa, ko tā grib, jo to tizlo sūdu, kas visu laiku karās jau jālieto mums, nevis tiem ierēdņiem, kas paraksta PN aktus un pieņem ekspluatācijā klibu sistēmu.

Changals 31.oktobris 2023 16:42
1 0 Atbildēt

Ar SmartID arī ir joki. Lai uzinstalētu smartphonā jaunu SmartID un tev ir jaunā parauga ID karte, tad vari apsēsties un relax. Jaunās kartes neatbalsta Igauņu bāleliņu eID programma. Leišiem jau strādājot, bet mēs -reņģēdāji varam pagaidīt. KKTĀ...

BMW 7.novembris 2023 16:46
0 0 Atbildēt

Ar smart ID viss iet arī ar jaunajām apliecībām!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

No 10 līdz 80 procentiem 10 minūtēs: Polestar testē super ātru uzlādi 3

Inženieriem izdevies atrast risinājumu īpaši ātram uzlādes procesam, kas ievērojami samazinās laiku, kas šobrīd jāpatērē gaidot kamēr uzlādēsies jūsu elektroautomobiļa akumulators tālākajam ceļam. Lasīt vairāk

 

Gaisa pilis vai reāls plāns? - EM izvirzījusi mērķi līdz 2035.gadam Latvijas IKP palielināt līdz 83 miljardiem eiro 1

Ekonomikas ministrija (EM) ir izvirzījusi mērķi līdz 2035.gadam panākt, lai Latvijas IKP sasniegtu 83 miljardus eiro, teikts Ekonomikas ministrijas (EM) izstrādātajā informatīvajā ziņojumā par Latvijas ekonomikas attīstību, ko otrdien konceptuāli skata valdībā. Lasīt vairāk

 

Prezentēts Zeekr Mix – minivens ar neparastu salonu 6

Ķīnas autoražotājs Zeekr Pekinas autoizstādē iepazīstinājis ar minivenu Mix – ģimenes transportlīdzekli, kam piemīt plašas salona transformēšanas iespējas. Lasīt vairāk

 

Aizsardzības ministrija izdod jaunu bukleta “Kā rīkoties krīzes gadījumā” redakciju

Aizsardzības ministrija informē, ka ziņu portāla “Sargs.lv” sadaļā “72 stundas” ir pieejama bukleta “Kā rīkoties krīzes gadījumā” jaunā redakcija, kas ir papildināta ar sadaļām par krājumu veidošanu, rīcības plānu sagatavošanu ģimenēm, kā arī citu svarīgu un noderīgu informāciju. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti