Citus brīdina, pats iesaistās - Maska uzņēmums laidis klajā mākslīgā intelekta sarunbotu "Grok" 5

 

Foto: Pexels.com

Nozare.lv | 6.novembris 2023 9:22

Miljardierim Īlonam Maskam piederošais mākslīgā intelekta uzņēmums "X.AI" nedēļas nogalē laidis klajā savu sarunbotu "Grok", bet tas nav brīvi pieejams.

"Grok" sākotnēji pieejams ierobežotam skaitam lietotāju ASV, kuri ir platformas "X" abonenti. "X" lietotāji var pieteikties rindā uz iespēju izmēģināt jauno sarunbotu. Pēc izmēģinājuma fāzes to plānots iekļaut "X Premium+" pakā, kas maksās aptuveni 16 dolārus mēnesī.

"Grok" ir tieša pieeja jaunākajai informācijai no "X" un tas atbild uz daudz provokatīvākiem jautājumiem, kādus parasti noraida citas sistēmas, kad balstītas uz mākslīgo intelektu, skaidro "X.AI".

Tādi mākslīgā intelekta sarunboti kā "ChatGPT", ko izstrādājis uzņēmums "OpenAI", spēj veidot tekstus cilvēka lingvistiskajā līmenī. Modeļi tiek apmācīti, izmantojot milzīgu daudzumu tekstu, un to pamatā ir princips turpināt tekstu vārdu pa vārdam, lai tas šķistu loģisks.

Masks bija iesaistīts "OpenAI" dibināšanā, bet pēc tam izstājās no šī projekta un ir kritizējis uzņēmumu, ka tas pārorientējies uz peļņas gūšanu nevis saviem sākotnējiem mērķiem, kas nebija uz peļņu orientēti.

Masks jau gadiem ilgi ir brīdinājis, ka mākslīgais intelekts var kļūt bīstams cilvēcei. Pavasarī Masks kopā ar vairākiem simtiem ekspertu atklātā vēstulē aicināja vismaz uz pusgadu apturēt mākslīgā intelekta attīstīšanu, dodot laiku izstrādāt atbilstošu tiesisko regulējumu spēcīgām mākslīgā intelekta sistēmām. Taču Maska motīvi tika ātri apšaubīti, kad kļuva zināms, ka tieši ap to laiku tika dibināta viņa paša kompānija "X.AI".

Saskaņā ar "X.AI" sniegto informāciju sarunbots "Grok" izstrādāts četru mēnešu laikā.

 
Visi komentāri
 
Pļurkt 6.novembris 2023 14:44
0 1 Atbildēt

Znots (informācija esot caur izglītības ministriju) izstāstīja, ka skolēniem Dānijā jau ir atļauts mājasdarbu pildīšanai piesaistīt mākslīgo intelektu!

vietējais 6.novembris 2023 17:35
0 1 Atbildēt

Mūsu pašu dizaineri jau vairākus gadus izmanto makslīgo intelektu.

felix65 6.novembris 2023 19:59
0 0 Atbildēt

Grok? Var būt "Igrok"? Zinot Maska blīvos kontaktus ar putļeru, es tai progai ietu apkārt ar līkumu.

imzz 7.novembris 2023 9:34
1 0 Atbildēt

Vajadzēja nosaukt par Grog. Latviski groks. Karstais dzēriens vēsiem vakariem.

Krist2ps.lv 27.decembris 2023 3:48
0 0 Atbildēt

Drīz, liekas, ka Masks viens sēdēs savā X'ā un pļurkstēs vienatnē ar savu 'otro es'.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

No 10 līdz 80 procentiem 10 minūtēs: Polestar testē super ātru uzlādi 3

Inženieriem izdevies atrast risinājumu īpaši ātram uzlādes procesam, kas ievērojami samazinās laiku, kas šobrīd jāpatērē gaidot kamēr uzlādēsies jūsu elektroautomobiļa akumulators tālākajam ceļam. Lasīt vairāk

 

Gaisa pilis vai reāls plāns? - EM izvirzījusi mērķi līdz 2035.gadam Latvijas IKP palielināt līdz 83 miljardiem eiro 1

Ekonomikas ministrija (EM) ir izvirzījusi mērķi līdz 2035.gadam panākt, lai Latvijas IKP sasniegtu 83 miljardus eiro, teikts Ekonomikas ministrijas (EM) izstrādātajā informatīvajā ziņojumā par Latvijas ekonomikas attīstību, ko otrdien konceptuāli skata valdībā. Lasīt vairāk

 

Prezentēts Zeekr Mix – minivens ar neparastu salonu 6

Ķīnas autoražotājs Zeekr Pekinas autoizstādē iepazīstinājis ar minivenu Mix – ģimenes transportlīdzekli, kam piemīt plašas salona transformēšanas iespējas. Lasīt vairāk

 

Aizsardzības ministrija izdod jaunu bukleta “Kā rīkoties krīzes gadījumā” redakciju

Aizsardzības ministrija informē, ka ziņu portāla “Sargs.lv” sadaļā “72 stundas” ir pieejama bukleta “Kā rīkoties krīzes gadījumā” jaunā redakcija, kas ir papildināta ar sadaļām par krājumu veidošanu, rīcības plānu sagatavošanu ģimenēm, kā arī citu svarīgu un noderīgu informāciju. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti