Speciālisti: No šādas avārijas varēja izvairīties (+ VIDEO) 21

 
LTV Ziņu dienests | 13.aprīlis 2024 8:28

Ātruma pārsniegšana, agresīva braukšana un nepareiza bremžu izmantošana. Tā vakarvakarā Rīgā uz Akmens tilta motocikla avāriju vērtē motosporta eksperti.

Kāds 2001. gadā dzimis motocikla vadītājs avarēja priekšā stāvošā automašīnā. Avārijas rezultātā motobraucējs gāja bojā. Kā izrādās, motociklistam nav bijušas vajadzīgās A kategorijas tiesības.

 
Visi komentāri
 
anonimikis 13.aprīlis 2024 9:50
25 6 Atbildēt

Nevienam autovadītājam uz ceļa nav pienākums palīdzēt motobraucējiem pārkāpt noteikumus! Punkts! Gribi braukt ar saviem diviem riteņiem un palikt dzīvs, ievēro to. Koplietošanas ceļš NAV motosporta trase, kā to liela daļa motobraucēju Latvijā iedomājušies.

Kanibaals 13.aprīlis 2024 22:45
2 2 Atbildēt

Tas pats ar diviteņu vadītājiem. Kā velojosla vai vēl trakāk kopēja gājēju/velo ietve tā iedomājas, ka tas ir velo treks kur attīstīt rekordus. 

www.delfi.lv/izklaide/skat....d?id=46330203

iJuris 14.aprīlis 2024 11:23
0 0 Atbildēt

13.08.2015

tūlīt jau 10 gadi, šo stāstu būtu jārāda visiem kuri piedalās satiksmē.

Spararats 14.aprīlis 2024 12:32
1 0 Atbildēt

Tātad, ir arī automobiļu ietve?

E 13.aprīlis 2024 10:46
8 3 Atbildēt

Nez kādā veidā autobraucēji palīdz motobraucējam pārkāpt noteikumus? Skrienoties ar tiem, kurš ātrāks? Kliedzot, lai parauj ratā? Vai varbūt kaitinot: izgriežot priekšā, bīstami tuvu braucot, bīstami apdzenot, stumjot nost no ceļa, utt? Un koplietošanas ceļi nav arī auto trase, ko liela daļa autobraucēju iedomājušies, kā arī nav ceļš uz kapsētu, ko arī liela daļa ir iedomājušies. Savstarpēja cieņa, laipnība, izpratne, padomāšana arī par citiem, lūk uz ko ir jāvirzās.

Nja 13.aprīlis 2024 17:56
3 0 Atbildēt

Šinī gadījumā izskatījās ka mašīna no kuras filmē ļoti brauc pa kreisi, lai iedtošinātu. Ķipa, dvj lido garām. Man parasti pofig, braucu ka man labāk. Gribi tik garām, tam ir blakus josla.

Krotow 14.aprīlis 2024 0:07
11 4 Atbildēt

Bieži pabrauc malā vienkārši lai nodrošinātu sevi pret nepatikšanam ja mudax uz 2 riteņiem aizmirsīs par mašīnas priekšā esamību.

Wotork 15.aprīlis 2024 15:12
3 8 Atbildēt

Mudaks bija tavs sencis, kad neizvilka no tavas mātes... 

Ja tu vel ar to auto mācētu braukt, varbūt labāk paliec pie saviem droniem un datorspēlēm?

reku 14.aprīlis 2024 22:56
3 0 Atbildēt

Mašīna kreisajā joslā no kuras filmēja acīmredzami pārkapa ātrumu.Paskaitiet cik mašinas filmētājs apsteidza.

RīgasSatiksme 15.aprīlis 2024 15:18
3 0 Atbildēt

Vaitad? 

Starp auto vadītājiem taču nav pārkāpēju!

Kur tu esi redzējis kādu dzērājšoferi, kādu kurš avarē notriec pieturās, brauc bez vadītāja apliecības utt. Kaut viens no šejienes motoNodirsējiem, būtu paskatījušies, kā brauc plūsma pa Krasteni un lāčplēša ielu (kur 30 šobrīd), visiem Vanšu, Akmens, Salu un citiem pundurtilitiem un šie ir tikai daži piemēri. Pagriezienu rādišana un nerādīšana utt., da labi, nostājies jebkurā vietā Rīga un tikai skaiti cik daudz un ko auto vadītāji pārkapj. 

Nu viens savas vaians dēļ nositās un viss, tā ir bijis visu laiku un arī būs visu laiku. 

Motocikls nav automašīna, pat ar atļauto braucot viena kļūda var būt nāvējošoa. Šajā gadījumā moto vadītājs pats sevi nogalināja un viss.

Kanibaals 13.aprīlis 2024 22:47
2 4 Atbildēt

Palīdz tādā veidā, ka atstāj vietu kur motobraucējam braukt starp joslām, kas ir CSN pārkāpums. Šāds pārkāpums acīmredzami agri vai vēlu noved pie smagām sekām. 

Zinu motobraucējus, kas prot iekļauties plūsmā, bez braukšanas starp joslām un nekādu problēmu.

WALA 19.aprīlis 2024 9:16
0 0 Atbildēt

Tehniski jau neviens tur kaut ko speciāli motoraucējiem neatstāj .. normāli vadītāji cenšās "lūrēt" pāris auto uz priekšu kas notiek ar plūsmu, nevis tupi lūr pirekšā braucošā uguņos, un lai tu kaut ko redzētu piem. aiz busa - tem jāpaņem stipri vairāk pa kreisi ... un ... skaidrs ka pie viduslīnijas tad var būt daudz vietas ...

0pis 13.aprīlis 2024 11:54
7 2 Atbildēt

Reku Amērikā piesprieda cietumsodu jaunieša vecākiem, kurš sarīkoja šaušanu skolā. Ja cietumā liktu TL vadītājus (vai vismaz pārliktu uz tiem zaudējumu segšanu), kas izraisa avārijas ar citiem cietušajiem vai bojā svešu īpašumu - lūk, būtu papildus stimuls.

Protams, ka tas pilnībā neatrisinātu problēmu un avārijas tāpat notiktu, bet vienu daļu tas motivētu savākties.

Tagad no garantijas fonda izmaksās atlīdzību cilvēkiem, kuru auto cieta šajā pārgalvīgas braukšanas negadījumā. Bet kāpēc par to ir jāmaksā tev, man, viņam, viņiem? Lai maksā cilvēki, kas izaudzināja bezatbildīgu vadītāju, nu vismaz līdz 30 gadu vecumam tas varētu attiekties uz vecākiem.

Kanibaals 13.aprīlis 2024 22:49
6 3 Atbildēt

Nu tu jau kā baznīca, kas aizliedz pašnāvības.

Bet sava taisnība tev ir, šobrīd netiek šķiroti ceļu satiksmes negadījumi no apzinātas avārijas izraisīšanas. Ne visi ir negadījumi.

650 13.aprīlis 2024 13:11
4 1 Atbildēt

Šoreiz aptaujātie instruktori nebij lohi.Viss sākas (pūst) no galvas.Un ko vispār tas līdz,ka cilvēkiem mācīt ekštremāli pareizi bremzēt- ja viņš pēc tam pie katras mazākās izdevības cenšas uzspēlēt loteriju. 

Kurš mums māca tehniskās iemaņas- nu skaidrs, ka instruktors.Nav tev tā Ā kategorija- nu tātad neesi pa pilnam izmācījies.Nelien,neblato, brauc prātīgi.Bet nee. Cits vēl "jautājums"- vai kādureiz pienāks tas svētlaimes brīdis, kad kāda pašu motobraucēju Autoritāte beidzot sadomās publiski parunāt/Par! 

Vēl arī derētu padziļināta anaalīze- kas tas ir "skaust"- vaimanskauž un kāmanskauž.Kā pareizi skaust.Jo tev resnāks skausts,jo mazāk tapsi skausts.No tevis vienkārši baidīsies.

Ko nozīmē neskaust LV izpratnē.Tas ir, piem, ka man neskauž, ka(ja) tu kko nozodz.Bet tu tik nezodz konkrēti no Manis un neskaud ja gadījumā Es tev aizbraukšu/priekšā.Vai iebraukšu pakakaļā.Galvenais, ka abi esam pārāki par "tiemturlohiem".Domubiedri, tāteikt.

Senāk ja "saprati" motociklistu, viņš tev parādīja/Zīmi.Ka tu neesi Lohs.Un tu juties Lepns pats par sevi.Cik tu vērīgs un izveicīgs Vadītājs.

Bet tagad ko- tu viņu 2x "palaid", bet jau nākamajā krustā viņš tev iep/sīs pa spoguli vai demonstratīvi apsstāsies 16cm no tava dārgā bampera (bufera).Un veselu minūti smirdēs ar savu smirdīgo trubu tieši iekšā tavā (ventilācijass) caurumā.Jo tu viņa izpratnē esi Lohs.Tu esi (vai tūliņ būsi) viņam Parādā. Jā. Ko vēl varētu te iedrirst. Hmm.

LMT 13.aprīlis 2024 14:17
5 6 Atbildēt

Priekšā esošajam auto vajadzēja garantēt un skatīties 2x.

Kanibaals 13.aprīlis 2024 22:49
4 4 Atbildēt

Locekļus neizbāza pa logu ārā, bremzēšana ir ar paceltu roku.

Kanibaals 13.aprīlis 2024 22:37
1 5 Atbildēt

Visiem močiem ABS un kopējas bremzes. Kam iespēju atsevišķi priekšējās, nav ielas močiem tāda nepieciešamība.

650 14.aprīlis 2024 13:28
5 0 Atbildēt

Pārlassīju vēl 1reiz.Teksta 1mā rind kopa vēsta: "avāriju vērtē motosporta eksperti".Vai moto braukšanas instruktori (tomēr) ir (vai tomēr nav) "motoSPORTA eksperti'' ? 

Pie kam, kādos citos (vadošajos,tenku) portālos šis te "moto sporta ekspertu" slēdziens jau uzreiz ticis iztulkots ierastajā smerdīgi smeķīgajā LV kliķšu žunaĀlistikas manierē- nekāds tāds "ātrums" šhite te vispār neesot bijis pie vainas. 

Ko "es" gribēju teikt (iedrirst/vēl) - TO, ka neviens ne "motosporta" eksperts, ne arī ne kāds "vadošais" moto klubu (vai klanu) pārstāvis , nedz arī neviena vispārējā publiskā Autoritāte diezko neko par šo nav izteicies(izteiku-sies).Un (kā jau parasti) NAV te nekādu aicinājumu ne esošajām, ne topošajām motociklistu paaudzēm.Diplohmātija mums vienmēr pirmajā vietā, nevaig ar vārdiem lieki mētāties. 

Tā arī šis turpināsies gadu no gada- tiklīdz tikko sniegs nost, tā ceļam ratā un p/isam pa paaudzes vienojošo Vienības lohgatvi slalomā ar divkāršu "atļauto".Kurš nemāk- tas Lohs.

RīgasSatiksme 15.aprīlis 2024 15:57
3 0 Atbildēt

Tas jau tikai loģiski. 

Manuprāt nav vērts tik ļoti likt uzsvaru uz motociklistiem, tikai tādēl, ka "smuks" video sanāca. 

Tā ir kopēja situācija ceļu satiksmē. Vaitad neredzēji, kā filmētājs arī "gāja" pa kreiso? Bet tam laikam nedaudz skaidrāks prāts bija un izdomāja, ka vairāk nevajag. 

Ko darīt? Tur jābūt kādam kurš uzņemāms transporta līdzekļu vadītāju vispārējo pārmāčīšanu/apskaidrošanu. 

Pats ļoti labi redzi kas sēit komentāros notiek, viens lec virsū otram, Tu domā, ka uz ceļiem būs citādāk? Sapistaš galvas, ļoti iespējams, ka neko tur neizmainīt, varbūt karš palīdzētu...

Tusis 22.aprīlis 2024 22:13
0 0 Atbildēt

Noteikti esmu kaut ko palaidis garām, vai acis lāga nerāda. Varbūt vari atgādināt, kurš CSN punkts aizliedz mocim braukt starp joslām (ko principā ir diezgan grūti izdarīt)? Braukšanas joslas vienā virzienā vienu no otras atdala pārtraukta strīpa, kas cik tur m pirms krustojuma paluek nepārtarukta. Tātad, lai beauktu starp joslām, ir jābrauc pa sadalošo svītru.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Kā apdzīt, ja nevar apdzīt? (+ VIDEO) 4

Viens no kravas auto vadītājiem vairāku kilometru garumā cenšas apdzīt priekšā braucošo kravinieku, taču tas izdodas vien pēdējā epizodē gandrīz izraisot sadursmi ar vieglo automobili. Lasīt vairāk

 

Motoreļļas izvēle vecākiem dzinējiem: vai biezāka būs labāka? 4

Vai esi dzirdējis gadījumus, kad autovadītāji paši vai mehāniķi pēc saviem ieskatiem nolemj nomainīt ierasto motoreļļu uz “biezāku”? Saskaņā ar senām teorijām un dažu mehāniķu nelokāmo pārliecību šāds solis paildzina dzinēja kalpošanas laiku, turklāt mazina motoreļļas patēriņu automašīnām, kuru nobraukums pārsniedz 100 000 km. Lasīt vairāk

 

Volvo lielākais un mazākais krosovers tiekas triecientestos (+ VIDEO) 2

Volvo sarīkojis drošības testus, savas krosoveru līnijas lielākajam un mazākajam modelim liekot triekties vienam pret otru. Lasīt vairāk

 

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO) 2

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti