Parunāsimies par JAUNIEM auto. Jūsu pieredze - kuri auto ir visuzticamākie, kuriem labākā cena

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002

Ierosinu te parunāties par visiem aktuālo tēmu

Pie malas stereotipus un pagātnes auras, autobūve kardināli mainījusies, vairs galīgi nav prātīgi salīdzināt 2016.gada un 1986.gada identiskas markas auto.

Kā Jūs domājat?

 
GB12 Reģ.: 29.03.2011
3 0 Atbildēt

kasinsh79 rakstīja: Interesantas lietas uzzinātas.

Man būs vajadzīgs ALD AUTOMOTIVE atbalsts auto iegādē, jo tas tiks formēts kā ilgtermiņa noma ("ar visu iekļautu" - 'c)

Izrādās, es dīlera cenas varu pat neskatīties, jo viņiem kā lielam korporatīvajam klientam - pilnīgi citas cenas! Arī no jau tā labajām "akcijas cenām" - ALD AUTOMOTIVE saņem vēl īpašāku cenu Kas teorētiski ļaus man auto aprīkot vēl vairāk par manis iedomāto naudas summu.

Otra nianse - lai arī "mirstīgajiem" klientiem piedāvājumi ir ierobežotu laika periodu, korporatīvajam klientam tādi būs spēkā līdz pat gada beigām

Visbeidzot - ja arī es uzlūkoju kādu "must have" ekstru, dīleris ar ALD AUTOMOTIVE savstarpēji vienojas par auto pasūtījumu no rūpnīcas, lai rezultātā man tiktu garantēts tieši līdz pat niansēm vēlamais auto.

PATĪKAMI

Protams, ka ALD ir pilnīgi citas cenas. A starpību starp "pilnīgi citajām" un "labajām akcijas cenām" ALD paņems no tava kantora un iebāzīs sev kabatā.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
3 0 Atbildēt

Es naivi ceru, ka man vienkārši ALD tādēļ dos labāku piedavājumu?..

AnK Reģ.: 06.10.2014
4 0 Atbildēt

Nortel rakstīja: 400 EUR mēnesī par kautkādu Verso???

Tas ir tikai AMG Line, nevis AMG. Dinamika kā Škodai.

Es jau salīdzino ar pilna servisa līzingu ar 0% iemaksu. Kaut kā tā arī varētu sanākt.

Līzinga maksājums = ap 210 EUR/mēn (bez PVN)

Iemaksa 3900 EUR = ap 60 EUR/mēn

KASKO = 35 EUR/mēn

Apkopes = 20 EUR/mēn

Ok, sanāk 325 EUR, bet noteikti ir arī kādas citas lietas, ko neierēķinu - piemēram, riepas u.tml. Varbūt 400 nesanāk, bet tuvu tam.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
5 0 Atbildēt

Vislabākais piemērs te tika aprakstīts no Nomika puses.

Reālās izmaksas auto ekspluatācijā ir nesalīdzināmi lielākas nekā ierastais līzinga maksājums (ja formēts caur banku).

Pirmajā momentā tā pilna servisa līzinga summa liekas kosmiska, taču, kad iedziļinies un visu rūpīgi saskaiti - ka tik pašam tas viss nesanāk vēl dārgāk. Lielie kantori kā ALD, SIXT - iepirkumu spēks viņiem gan pakalpojumiem, gan riepām, gan Kasko, Octa utt. - nenormāli liels. Jau minēju, ALD patlaban pieder (un viņi tātad apkalpo) - 1600+ auto

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
2 0 Atbildēt

Palasīju noteikumus pilna servisa līzingam ALD - mani izbrīnīja:

- bez limita riepu komplektu skaits (bezmaz vai - nav jārūpējas par stiliņu kaut vai dārgiem un zemiem R18 ripuļiem)

- pilnīgi visas ražotāja apkopes

- Pilnīgi visi remonti (garantijas periodā tos veic dīleris, bet pēc tam - pilna servisa līzinga sniedzējs - tā ir, goda vārds)

- pilnīgi visas apdrošināšanas

- cits auto vietā, ja esošais salūzis

- TA un visi nodokļi arī utt.

Principā, no līzinga ņēmēja tikai šķidrumi un degviela

Konuss Reģ.: 10.02.2015
3 0 Atbildēt

Konuss rakstīja: Nu tā - kā reiz šonedēļ veicu apkopi sakarā ar 30 000 nobraukuma tuvošanos. Veica vispārēju inspekciju, eļļas + ar to saistīto pričindāļu nomaiņu un salona gaisa filtra nomaiņu. Teica, ka viss ir vislabākajā kārtībā.

Jā, pie 20 000 km pielēju 1 litru eļļas, bet pēc tam līmenis nebija krities. Iespējams, ka saistīts ar lielāku slodzi zemākā temperatūrā, bet saka, ka Longlife dzinējiem ar to jārēķinās.

Sūdzību īsti nav. Nedaudz aizdomas bija par nelielu bremžu čīkstēšanu ziemā, mitrā laikā, bet saistu to ar netīrajiem ceļiem. Arī servisā teica, ka ar bremzēm viss kārtībā.

Vēl viens sīkums, ko kaut kad pa garantiju aizvedīšu pie elektriķa - multimediju sistēma neuzrāda t.s. "album art", jeb mūzikas albuma attēlu, ja atskaņo mūziku no Bluetooth. Galīgi netraucējošs sīkums, bet kārtībai jābūt

Tad nedaudz paeksperimentēšu, kā auto uzvedas ar 98. degvielu. Uz bākas rakstīts, ka minimālais ir 95. markas benzīns, lietotāja grāmatiņā rakstīts, ka var arī augstāku liet, bet baigo efektu var negaidīt. Nu kādu 3. uzpildi pēc kārtas esmu veicis - varbūt subjektīvi un placebo, varbūt ne, bet liekas, ka dzinējs ir nedaudz klusāks un bišķīt atsaucīgāks līdz 3500 apgr./min.

Auto VW Tiguan I 1.4 TSI 125 Zs ar 6 pakāpju manuālo kārbu

Neliels update!

Nu jau mēnesi leju 98. markas degvielu. Ja pirms tam degvielas patēriņš pa šoseju ar ziemas riepām bija 6.7 l/100km, vasaras 6.3l/100 km, tad šobrīd ar ziemas riepām ir 5.8l/100 km - ar kruīza kontroli pārsvarā uz 105 km/h. Pilsētā attiecīgi ir nokritis no 8.8-9.3l/100 km, līdz 8.3 l/100 km. Tuvākajā laikā plānoju likt vasarenes, redzēs, kā izmainīsies.

Tiesa, Tiguan ir viena nelāga īpašība - aerodinamiskā pretestība ir 0.37, kas būtiski atsaucas uz degvielas patēriņu, ja ir lielāks pretvējš vai gribas braukt ātrāk. Piem., pagājšnedēļ devos maršrutā Rīga - Liepāja, un pa ceļam bija konstants pretvējš - patēriņš par nepilnu litru lielāks.

iuziite Reģ.: 04.12.2002
1 0 Atbildēt

Ko ražotājs paredzējis liet?

Un ja izrēķina starpību $ ko samaksā par 98+patēriņš un nobraukto km skaits, un $ ko samaksā par 95+patēriņš pret nobraukto km skaitu, ir jēga?

Konuss Reģ.: 10.02.2015
2 0 Atbildēt

Ražotājs minimālo paredzējis 95. Rokasgrāmatā rakstīts, ka var liet arī augstāka oktānskaitļa degvielu, taču uz baigo ieguvumu varot necerēt. Tāpēc izlēmu pamēģināt, kā tad īsti ir.

Pieņemot, ka zemāks patēriņš ir degvielas veida dēļ, tad uz 100 km ir ap 80 centu ietaupījums, lejot 98. degvielu bez nekādām atlaidēm. Turklāt man ir iespēja liet 98. degvielu par 8.6 centiem litrā lētāk, kas nozīmē vēl lielāku ieguvumu.

iuziite Reģ.: 04.12.2002
2 0 Atbildēt

Tad jau ir vērts Es ar gribu 98 par 8.6 centiem litrā lētāk hah.

Konuss Reģ.: 10.02.2015
3 0 Atbildēt

Atlaide ir draugu būšana.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
2 0 Atbildēt

Pirmo reizi dzirdu, ka ir starpība patēriņā, lietojot 98e, nevis 95e

Kā saprotu, citādi ar pirkumu esi ?

Konuss Reģ.: 10.02.2015
5 0 Atbildēt

Kādu gadu atpakaļ viena degvielas tirgotāja pārstāvis stāstīja, ka ar 98. degvielu var panākt labāku degvielas patēriņu pilsētā. Ārpus tas ieguvums neesot tik liels. Man kā reiz otrādi - ārpus pilsētas ir labāki rādītāji. Šeit gan droši vien jāņem vērā arī motora specifika - vai ir turbīna un citi chargeri vai nav u.t.t.

Bet par vāģi kopumā - jā. Nav nekā kaitinoša, par ko būtu ļoti jāsūdzas un kas ikdienā baigi traucētu. Jā, mazs bagāžnieks, šaura iekāpšana aizmugurē, salīdzinoši īsā garenbāze nedaudz nozog komfortu, bet tas tik tā - ja nu ir pie kaut kā jāpiesien. Ā, vēl ir šaurs vējstikls, kas apgrūtina saskatīt luksoforus, apstājoties pie stop līnijas, bet es to saistu ar Rīgas dienestu līkrocību to izvietošanā, jo citās pilsētās ir viss kārtībā.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Es pirms kāda laika pāris ned lietoju vienu ne savu auto benzīnnieku, kam paredzēts 95tais- ar 98to arī bija tieši tas, ka pilsētā drusku vairāk, bet ārpusē mazāk.Vēl tā cik vēroju, tad ar jebkurām ziemas riepām tieši ziemas beigās samazinās patēriņš.Acīmredzot, viņas pie labiem laika apstākļiem uz gluda asfalta ideāli piedilst pēc attiecīgā auto riteņu ģeomtriskā stāvokļa.Piem ar 7mm ir zemāks tēriņš, nekā ar 9mm ziemas sākumā.Testos ir bijis tāds atklājums, ka nodilušām ziemenēm ir salīdzinoši vismazākā rites pretestība, bet nu tas par tādām 4mm bija runa.Gan jau ar vasarenēm tev pirmajā mēnesī būs kādi pārsimt ml klāt,tas atkarībā no viņu izmēra un platuma.

jaaanis Reģ.: 29.06.2004
1 0 Atbildēt

Es arī leju tikai 98, bet nevis dēļ patēriņa, bet gan tādēļ, ka 98 ir bez spirta piejaukuma.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
4 0 Atbildēt

Hāāā. Vakar izbraucu ar jauno Mondeo identisku modeli, kāds manā wish list. Ziniet kas? Gandrīz tikpat lēni domājošs Powershift automāts, kā manam Peugeot

To uzreiz pamanīju, jo testēju ierastā stilā ikdienas satiksmē.

Citādi - Mondeo ir super feins auto. Ļoti kluss salons. Max aprīkots. Dinamisks. Manuprāt, glīts dizainiski. Piedāvājumā Ald - ārkārtīgi daudz aprīkojuma (teju vai pilns farss )

Bet, tas automāts

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
8 0 Atbildēt

Izrādās, ka Škoda Octavia jau ar kārtējo feisliftu. Tas man galīgi nepatīk, atsit vecāku Lexus dalītos lukturu blokus.

Izskatās dīvaini.

Arī pārdevējs tāds interesants - citāds

Tāds čomisks. Varbūt nedaudz lieki.

Lai cik savādas manas izjūtas nebūtu, paliek nopietni vairs tikai divi auto, ko pētīt nopietnāk - jaunā Insignia un Passat

iuziite Reģ.: 04.12.2002
3 0 Atbildēt

Insignia Nopietni, man ir tāda sajuta, ka Tu jau labu laiku atpakaļ izlēmi, ka Insignia )

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
6 0 Atbildēt

Insignia jaunais modelis - tomēr patīkami, ja brauc ar jaunumu ne tikai Rīgā, bet pat jaunumu Latvijā un visā Eiropā arī Taču, vēl jau neesmu pat redzējis un testējis.

Passat man jau sen tīk, esmu piedalījies vairākos testa braucienos, ko organizēja whatcar.lv ar dīleri. Bija ļoti ok

Būs grūti izlemt.

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

jaaanis

Es arī leju tikai 98, bet nevis dēļ patēriņa, bet gan tādēļ, ka 98 ir bez spirta piejaukuma.

......

Papildus paintresejos . Patiesi ...98 nav spirts . Nu ko saksu liet 98

msh Reģ.: 16.04.2007
1 0 Atbildēt

kasinsh79 rakstīja: Pirmo reizi dzirdu, ka ir starpība patēriņā, lietojot 98e, nevis 95e

Kā saprotu, citādi ar pirkumu esi ?

Tātad ausis ir, bet nedzird. Es to regulāri te un vēl pāris vietās kladzinu. Lai motoram no astotā nebūtu jēgas, tur vai nu motors ir uztaisīts švakāks, nekā dzelzis pieļautu un/vai izmantotas kosmosa tehnoloģijas. Manām mašīnām nav ne viens, ne otrs - golfs ar astoto ir nedaudz asāks un patērē litru mazāk - audī bija nenormāla starpība zemos apgriezienos un divi litri. Vienvārdsakot - es neesmu tik bagāts lai brauktu ar piekto.

msh Reģ.: 16.04.2007
1 0 Atbildēt

iuziite rakstīja: Ko ražotājs paredzējis liet?

Un ja izrēķina starpību $ ko samaksā par 98+patēriņš un nobraukto km skaits, un $ ko samaksā par 95+patēriņš pret nobraukto km skaitu, ir jēga?

Ražotājs jebkam nosaka minimālo oktānskaitli. Es šaubos vai būs kāds pielietojums, kurā oktānskaitlis varētu būt par augstu - kamēr vien tur nav kādas niknas piedevas [kā otrā pasaules kara laika 130 oktānskaitļa aviācijas degvielai - nenormāls tetraetilsvina daudzums] kas pašas par sevi varētu traumēt lambdu - lej kaut aviācijas degvielu.

Konuss Reģ.: 10.02.2015
2 0 Atbildēt

Es dažādos forumos lasīju, ka vienam no TSI dzinējiem ražotājs paredzējis tikai 95. degvielu. Tā kā par manu dzinēju nebija runa, tad aizmirsu, kuram tieši, bet šķiet, ka tas bija 1.2 TSI. Varbūt kļūdos.

msh Reģ.: 16.04.2007
1 0 Atbildēt

Pie kājas - augstāks oktānskaitlis nekā motora klucis ir paredzēts var tikai zemās temperatūrās pasliktināt iedarbināšanu.

truckcare Reģ.: 07.04.2017
1 0 Atbildēt

iuziite rakstīja: Tad jau ir vērts Es ar gribu 98 par 8.6 centiem litrā lētāk hah.

lolz,

iuziite Reģ.: 04.12.2002
1 0 Atbildēt

Un ?

vieplis Reģ.: 09.02.2006
1 0 Atbildēt

Par 98 un spirtiem (nesen jau minēts kādā citā topikā) - šobrīd vienīgais tirgotājs, kurš joprojām publiski apzvēr, ka 98 ir bez bioetanola, ir Neste ( www.neste.lv/lv/content/produkti-1 ). Statoil pirms plus mīnus 4 gadiem to skaidri apgalvoja gan mājaslapā, gan 98-tā reklāmās. Tagad vairs nē, ko apliecina arī pēdējos pāris gados vairākkārt izvaicāto Statoil pārdevēju izvairīgās atbildes (zvans uz biroju, papīru šķirstīšana, kam seko nevis skaidra atbilde, bet miles piedevu slavēšana).

Ja pareizi saprotu normatīvu ( likumi.lv/doc.php?id=11217 , šobrīd 8.1 punkts un 1.pielikuma 7.aile, vēsturiskajās redakcijās citādi numuri), bioetanola standarts kopš 2009.gada jūlija nemainīgi ir bijis, un joprojām ir šāds:

95-ajam obligāti vismaz 4,5%, nedrīkst pārsniegt 5%;

98-ajam nedrīkst pārsniegt 5%.

Tātad 98-ajam nav obligāti, bet drīkst.

msh Reģ.: 16.04.2007
1 0 Atbildēt

Nezinu kas nestei ir un kas nav, bet pagājušā gada rudenī vairākas reizes iepildoties divās liepājas nestēs, nācās pārliecināties ka no astotā pistoles tek ārā piektais, tātad jāturas no tās piparbodes pa gabalu.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 0 Atbildēt

kasinsh79 rakstīja: Es naivi ceru, ka man vienkārši ALD tādēļ dos labāku piedavājumu?..

90% saku, ka jā.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
1 0 Atbildēt

Redzi, nevar jau zināt, ko piedāvās galu galā ALD / SIXT.

Redzēju FORD MONDEO ciparu, kas tika sūtīts ALD - kā "mirstīgais" es neko tādu noteikti nevaru sakomplektēt par tādu ciparu. Starpība cenās no dīlera puses (protams, uz leju) - pat vairāki tūkst.eur...

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 0 Atbildēt

Fordam un VW ir tāda īpatnība, ka jebkura juridiska persona var dabūt daudz labāku piedāvājumu kā fiziska, jo viņiem ir spēcīgi attīstīta juridisko klientu politika. Pats reiz gandrīz no krēsla nokritu, kad ieraudzīju viena klienta (starptautiska uzņēmuma) pirkuma līgumu - dīzeļgolfs, kam kataloga cena ir apt. 23000 euro, tika iagādāts par 17.

No otras puses, protams, vari ņemt burtnīciņu un baigi tur kalkulēt, cik būtu ja būtu, bet, ja ir svarīgi vienkārši braukt un baudīt, un santīmi nav īpaši jāskaita, tad, protams, tāds pilna servisa līzings ir diezgan sakarīgs risinājums.

nomiks Reģ.: 30.10.2002
2 0 Atbildēt

Ir gan viena nianse, pateicoties kurai vismaz VW par ļoti labu cenu var darbūt arī fiziska persona. Bet to lai paši dīleri stāsta.

Pirms iegādājos Jazz, bija man arī piedāvājums par Polo. Ļoti labi aprīkots tas bija tādā pašā cenā kā Jazz.

kolumbs Reģ.: 27.12.2005
2 0 Atbildēt

Palaist pa apli uz Lietuvu un atpakaļ, lai PVN dabūtu nost?

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Mana auto instrukcijā bija rakstīts, ka tiem motoriem, kam paredzēts 95-ais, var liet 98-o, bet nekāda ieguvuma no tā nebūs. Ieguvums tomēr ir-neliela degvielas ekonomija, apm 0,5-1 l uz 100 km. Tas varētu būt izskaidrojams ar to, ka ar 98-o motors var strādāt ar liesāku maisījumu, t.i. auto "kompjūters" ieregulē liesāku maisījumu, jo detonācija iestājas "vēlāk". Bet šis apstāklis, savukārt, varētu dot labākus auto izplūdes gāzu parametrus tehniskajā apskatē.

msh Reģ.: 16.04.2007
1 0 Atbildēt

Nefilosofē par lietām, par kurām nesaproti. Patēriņš ar astoto var samazināties tikai divu iemeslu dēļ: astotais nesatur spirtu, piektais to satur, attiecīgi piekto vajag vairāk, vai arī - patiesībā motors spēj izmantot augstāku oktānskaitli un pagriezt agrāku aizdedzi, iegūstot vairāk enerģijas [griezes momenta] no tā paša degvielas daudzuma. Degvielas oktānskaitlis to, kādu degmaisījumu kompis padod, NEIETEKMĒ - nepieciešamo degmaisījuma treknumu nosaka slodze, nepieciešamība aizsargāt motoru un nepieciešamība ierakstīties atgāzu normās - un tāds mazs sīkumiņš ka netiešās iesmidzes benzīnnieks ir diezgan neelastīgs attiecībā uz pieļaujamo degmaisījuma treknumu - tava sapņu situācija beigtu nost motoru ar karstu sadegšanu un ražotu daudz slāpekļa oksīdu. Apskates nolūkiem arī liess degmaisījums ir nederīgs.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

"tāds mazs sīkumiņš ka netiešās iesmidzes benzīnnieks ir diezgan neelastīgs attiecībā uz pieļaujamo degmaisījuma treknumu"

Vispār jau TSI ir tiešās iesmidzināšanas dzinēji,

"Degvielas oktānskaitlis to, kādu degmaisījumu kompis padod, NEIETEKMĒ " Varbūt šiem dzinējiem neietekmē, bet vispār, kompis ir spējīgs to ietekmēt. Saprotams, kompis neko nezin par oktānskaitli, bet par detonāciju gan-no sensora. Vairāk gan "pasaules presē;)" ir pieminēts pretējais variants: The ability of an engine to account for the use of lower octane fuel by retarding spark timing and enriching air-fuel ratio to reduce knock. Tātad , dzinējs ir spējīgs patreknināt maisījumu, lai noverstu detonāciju, ne tikai izmainot aizdedzes apsteidzi. Tātad, arī pretējais ir iespējams.

" tava sapņu situācija beigtu nost motoru ar karstu sadegšanu un ražotu daudz slāpekļa oksīdu. Apskates nolūkiem arī liess degmaisījums ir nederīgs."

Attiecībā uz pēdējo. Pārāk liesu maisījumu jau nepieļaus kompis. Bet pie mēreni liesa maisījuma visi izmeši pie viena un tā paša motora apgriezienu skaita ir mazāk, nekā pie trekna. Par slāpekļa oksīdiem benzīna motoru sakarā nekāds uztraukums nav, tie tos ražo daudz mazāk kā dīzeļi, tos, kas tomēr radušies, sadedzina katalītiskais konvertors. Bez tam, esi pārliecināts , ka mūsu TA tos slāpekļa oksīdus vispār mēra ?

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 0 Atbildēt

kasinsh79 rakstīja: Pirmo reizi dzirdu, ka ir starpība patēriņā, lietojot 98e, nevis 95e

Kā saprotu, citādi ar pirkumu esi ?

Ir starpība. Man savā laikā, kad bija Mazda ar 2.0 benzīndzinēju, kaut kāds gandrīz litrs bija.

SAABam lēju tikai 98, līdz ar to nezinu

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 0 Atbildēt

kasinsh79 rakstīja: Insignia jaunais modelis - tomēr patīkami, ja brauc ar jaunumu ne tikai Rīgā, bet pat jaunumu Latvijā un visā Eiropā arī Taču, vēl jau neesmu pat redzējis un testējis.

Passat man jau sen tīk, esmu piedalījies vairākos testa braucienos, ko organizēja whatcar.lv ar dīleri. Bija ļoti ok

Būs grūti izlemt.

Ir patīkami... īpaši, kad dēļ n-tajām bērnu slimībām gadā kādas 3-5 reizes jābrauc novērst gļukus pa garantiju

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
2 0 Atbildēt

Ko lai saka? Man jau ir pieredze ar to

Bet, kaut kā OPEL ticu vairāk nekā citiem ražotājiem, goda vārds.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
3 0 Atbildēt

Opelis nav slikta mašīna. Kā bijušais Opel pārdevējs saku...

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
2 0 Atbildēt

Esmu laikam safisies meistarībā un savās idejās

Nevienam nav noslēpums, ka man tīk mainīt auto biežāk nekā to dara citi. Un biežāk nekā nomas (pilna servisa līzinga) termiņā paredzēts. Soda naudas neadekvātas līguma stop gadījumā (30% no neizmaksātās summas).

Iedomājos risinājumu, piemēram, budget.lv piedāvā t.s "Maxirent" pakalpojumu, kad auto dod nomā uz 12 mēn. (tikai). Un tad var domāt par citu modeli vai tml.

Lai cik interesanti tas neizklausītos, tādas ilgtermiņa nomas (1 gads) viena mēn.izmaksas ar pilna servisa līzingu (5 gadi) - teju vai vienādas

Ieguvums man - iespēja ik pa laikam mainīt auto.

Mīnusi (arī man) - jāizvēlas pieticīgāk aprīkotie modeļi, kas nomā pieejami. Nebūs tiem ne Led, ne kameras, ne ādas salona utt. Arī modeļu izvēle nav liela (Avensis 1,8Vvti, Passat 1,4Tsi).

Hvz...

vieplis Reģ.: 09.02.2006
0 0 Atbildēt

Nav īsti jauno auto tēmai, bet tomēr. Par benzīnu un bioetanolu ceļojumos Eiropas virzienā. 98-ais (kurā bioetanols visās valstīs vismaz pagaidām noteikti nepārsniedz 5%) laikam ir visdrošākā izvēle, ja auto vadītājs negrib un/vai auto dzinējs nedrīkst uzrauties uz 10% piejaukumu. Auto un 10% saderība - www.acea.be/uploads/publications/130329_%28revised%29_ALL_ACEA_SAAB_JAMA_E10_COMPATIBILITY.pdf

Piemēram, Vācijā vai Francijā parasti pie sūkņa viss ir skaidri nodalīts un saprotams pēc atslēgvārda E10 (SP95-E10 vai citādi), tur tad var droši atpazīt un liet piecprocentu 95 vai 98. Savukārt, piemēram, Beļģijā no 2017.gada 1.janvāra jebkuram 95 līdzšinējo 5% vietā jābūt 10%. 98 saglabājas 5%. Svaiga pieredze - benzīntankos norāžu nav, vecos apzīmējumus uz pistolēm mainīt nesteidzas.

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

vieplis

98 nav spirts jo to tehnoloģiski grūti izdarīt ,un tad būtu jāmaina benzīna ieguves proces kā tāds . Savukārt 95 var pievienot pēc ražošanas ..Tā man ska tie kuri tēmā

vieplis Reģ.: 09.02.2006
1 0 Atbildēt

rudens68, msh

Mulstu par "98 spirta nav", jo tirgotāju 98 aprakstos atrodu ne vien apgalvojumus par bioetanola klātbūtni, bet arī tabulu ar visiem pārējiem spirtiem. 98 tabulā spirtu un citu parametru vērtības līdzinās LR MK noteikumu 7.rindā redzētajām. Pieņemu, ka visi, sākot ar metanolu un beizot ar izobutil-, ir spirti, par ko jūs runājat. (Neesmu spriedējs, jo ķīmijā bija divi sēdies, un spirtus pazīstu tikai kā alkāns, un arī tas sen pagātnē.) Vai tirgotāju aprakstītie spirtotie 98 varētu būt "neīsti" 98, kas kaut kā iemeloti standartos?

Visa prātošana un šī taujāšana ir ar mērķi beigu beigās nojaust, ko tagad vislabāk liet tajos auto, kuri tika projektēti un ražoti pirms bioetanola uzvaras gājiena (kāds/kurš benzīns mūsdienās ir vistuvāk 98 benzīnam pirms 10 gadiem)?

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

vieplis

Dokumentus par 98 neesmu lasījis . Man to teica no Latvijas devielas tirgotāju aprindām .

Un es vairāk sliecos ticēt Tevis teiktajam ......Vai tirgotāju aprakstītie spirtotie 98 varētu būt "neīsti" 98, kas kaut kā iemeloti standartos? ................Lai visādi eco , bio reketieri atšūtos

Piemēri ir, kaut vai ...co2 un dizelis . Un domāju tādi piedzejojumi jebkurā sfērā .. Piemēram bezalhokoliskais alus ,kvass , citi raksta 0,5 % citi nē ..bet vai ir 0,5 varbūt 1% ?

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

imzz rakstīja: "tāds mazs sīkumiņš ka netiešās iesmidzes benzīnnieks ir diezgan neelastīgs attiecībā uz pieļaujamo degmaisījuma treknumu"

Vispār jau TSI ir tiešās iesmidzināšanas dzinēji,

"Degvielas oktānskaitlis to, kādu degmaisījumu kompis padod, NEIETEKMĒ " Varbūt šiem dzinējiem neietekmē, bet vispār, kompis ir spējīgs to ietekmēt. Saprotams, kompis neko nezin par oktānskaitli, bet par detonāciju gan-no sensora. Vairāk gan "pasaules presē;)" ir pieminēts pretējais variants: The ability of an engine to account for the use of lower octane fuel by retarding spark timing and enriching air-fuel ratio to reduce knock. Tātad , dzinējs ir spējīgs patreknināt maisījumu, lai noverstu detonāciju, ne tikai izmainot aizdedzes apsteidzi. Tātad, arī pretējais ir iespējams.

" tava sapņu situācija beigtu nost motoru ar karstu sadegšanu un ražotu daudz slāpekļa oksīdu. Apskates nolūkiem arī liess degmaisījums ir nederīgs."

Attiecībā uz pēdējo. Pārāk liesu maisījumu jau nepieļaus kompis. Bet pie mēreni liesa maisījuma visi izmeši pie viena un tā paša motora apgriezienu skaita ir mazāk, nekā pie trekna. Par slāpekļa oksīdiem benzīna motoru sakarā nekāds uztraukums nav, tie tos ražo daudz mazāk kā dīzeļi, tos, kas tomēr radušies, sadedzina katalītiskais konvertors. Bez tam, esi pārliecināts , ka mūsu TA tos slāpekļa oksīdus vispār mēra ?

Es te vispārināju - nu tiešajai iesmidzei ir bik savādāk, bet pa lielam efekts tas pats, kas mazāk nospiežot pedāli.

Motors ir saregulēts priekš diviem oktānskaitļiem, un ja augstākais, kam tas ir saregulēts, ir piektais, tad tā motora vadība nekādīgi nerēķināsies ar astotā iespējamību esamību, pat ja varētu izdarīt kā tu domā. Bet ja ir saregulēts priekš astotā, tad ražotāja apgalvojums par piekto ir fufelis.

Par slāpekļa oksīdiem un citām nelabām atgāzēm kas rastos brīvgaitā ar 10% liesāku degmaisījumu uztraucās jau pirms 25-30 gadiem; visām vecajām mašīnām vadība ir saregulēta ar mērķi - lambda 1.0 brīvgaitā - minos arī ka savulaik igauņu čipšķūneris prj, aprakstot vadlīnijas kā viņš saregulēja savu Audi UrS6, uzrakstīja ka ekonomijai zemai slodzei viņš ir uzlicis viegli liesu degmaisījumu, bet brīvgaitai 1.0, lai izietu TA - atceries ka runa ir par deviņdesmito vidus mašīnu - ja te pieminētie motori būtu saregulēti tā, kā tu gribi, tad jāgaida kad panesīsies FSI/TSI-geita, kad atklāsies ka tie motori ar liesu degmaisījumu sirsnīgi piedirš gaisu brīvgaitā...

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Ok

Īsi par gaidāmo.

1. Gaidu gan Ald, gan Sixt ilgtermiņa nomas (4 gadi) jeb pilna servisa līzinga piedāvājumus.

2. Gaidu arī Avis&Budget ilgtermiņa (1gads) piedāvājumu

3. Gaidu arī Forum auto piedāvājumu...Kia Sportage jaudīgākajam dīzelim pilnā aprīkojumā

Tad jau lemsim vēl arī, ko tieši.

Danimars Reģ.: 19.08.2002
2 0 Atbildēt

Solidarizējoties ar Kasinsh kopēju šeit: Ir pienācis laiks jauna auto iegādei. Tiek izskatīti sekojoši varianti, kas apmierinātu 4 cilvēku ģimeni - universāls: mazda6, mondeo, passat; parkets: xtrail, crv; minivens: galaxy, smax, zafira, sharan. Dzinējam un kārbai nozīmes patreiz nav. Cenas puslīdz līdzīgas atkarībā no komplektācijas. Un visi patīk. Katram savi plusi un mīnusi Kuram auto tavuprāt būs mazākais vērtības kritums? Plānoju lietot aptuveni 2 max 3 gadi. Vienkārši ir iespēja vācija/beļģija/holande iegādāties jebkuru jaunu auto ar ~30% atlaidi no parastās tirdzniecības cenas...

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
1 0 Atbildēt

Kaut ko patlaban pētu no minētajiem modeļiem

Mani secinājumi:

Mazda 6 - radinieks brauc no dīlera līdz 140tkm. Viss super, aprīkojums lielisks, defektu principā nav. Mīnuss - paskaļš auto. Pluss - super ekonomisks Skyactiv benzīna dzinējs.

VW passat - mazliet stagnējošs dizainiski, taču braukšana ir patīkama ļoti (kluss, perfekti vadāms utt.) Arī ekonomiski benzīna dzinēji. Labi dīzeļi (jauda pret patēriņu).

Ford Mondeo - tikko braucu, viss patika (izņemot tizlo automātu). Revolūcija ražotāja attīstībā

Bet, es izskatītu kompaktos minivenus, kas ģimenei super ērti un patiks noteikti. Vadāmība kā vieglajam, ērtības - teju nesalīdzināmas.

nomiks Reģ.: 30.10.2002
1 0 Atbildēt

Danimars

Ir gan CR-V 15' (2.0 benz., man.), gan Zafira 13' (2.0 dīz., man.). Abi auto ir lieliski.

No Tevis minētajiem mani neuzrunā Mazda6, Passat, XTrail un Sharan. Bez iemesla.

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti