Vasaras karstumā neaizmirsti par sevi: viedpulkstenis veselības uzraudzībai 1

 

Foto: Publicitātes foto

Mindshare Latvia | 29.jūnijs 2023 15:58

Līdzšinējās laikapstākļu prognozes rāda, ka arī šogad Latvijas platuma grādos nevarēsim sūdzēties par siltuma trūkumu.

Taču par spīti vasarīgajiem laikapstākļiem, kas ir perfekti piemēroti atvaļinājuma sezonai, paaugstināta gaisa temperatūra un zemais nokrišņu daudzums liek pievērst pastiprinātu uzmanību saviem veselības rādītājiem. Tāpēc, lai šovasar izvairītos no nevēlamiem pārsteigumiem, Huawei tehnoloģiju eksperts ir apkopojis vērtīgākās viedpulksteņu veselības uzraudzības funkcijas, kuras būs ideāls sabiedrotais karstajos laikapstākļos.

Vienā minūtē uzzini vairāk

Mūsdienās veselība ir kļuvusi par vēl būtiskāku ikdienas jautājumu, sabiedrībai meklējot veidus, kā reāllaikā pārbaudīt dažādus veselības parametrus. Viedpulksteņi jau kādu laiku palīdz risināt šo jautājumu kopumu, taču tagad vienas minūtes laikā ir iespējams pārbaudīt pat septiņus veselībai un pašsajūtai būtiskus indikatorus, lai ātri un bez steigas noskaidrotu savu veselības stāvokli.

“Šī jaunā funkcija būs īpaši noderīga tiem, kas vienmēr ir steigā, bet vēlas uzzināt par savu veselību iespējami vairāk. Jaunais Huawei Watch 4 Pro viedpulkstenis nodrošina vienas minūtes septiņu punktu veselības pārskatu, kas ierīces valkātājam veic elektrokardiogrammu (EKG), fiksē sirdsdarbības ātrumu un skābekļa līmeni asinīs (SpO2), mēra stresa līmeni, ādas temperatūru, artēriju stīvumu un arī veic ļoti būtisku elpošanas pārbaudi, kas palīdz noteikt plaušu tilpumu. Tikai vienas minūtes laikā ierīces sniedz ļoti detalizētu informāciju turpat viedpulksteņa ekrānā vai Huawei Health lietotnē viedtālrunī. Šādā veidā, ja viedpulksteņa valkātājam ir pamats aizdomām par pašsajūtas pasliktināšanos, var ātri pārbaudīt septiņus veselībai svarīgus kritērijus un veikt nepieciešamās darbības veselības stāvokļa uzlabošanai,” stāsta Huawei produktu apmācību vadītājs Mikus Tillers.

Atpūties, kamēr viedpulkstenis paziņo par svarīgāko

Vasara ir arī laiks, kad gribas paspēt visu – laicīgi nokopt darba pienākumus, kārtīgi atpūsties, pavadīt laiku ar tuviniekiem un vēl paspēt noķert pieklājīgu iedegumu. Tāpēc vasaras prieku ēnā nereti paliek tādas svarīgas lietas kā maltītes ieturēšana, pietiekama ūdens daudzuma uzņemšana un arī izkustēšanās.

“Karstajā laikā var viegli aizmirst ieturēt maltīti vai pat padzerties ūdeni, tāpēc viedpulkstenis ir lielisks rīks, ar kura palīdzību saņemt regulārus atgādinājumus. Turklāt, ja tiek novērotas straujas vai ilgākā laika periodā pakāpeniskas izmaiņas veselības rādītājos, tad Huawei Watch 4 Pro ziņo tā valkātājam par novērojumiem un sniedz praktiskus padomus, lai ātrāk novērstu veselības saasinājumus. Kā arī, ja valkātājam ir nepieciešami atgādinājumi par biežāku kustību un nepieciešamu uzturvielu uzņemšanu, tad arī šādus uzstādījumus var iestatīt sev vēlamā biežumā,” skaidro tehnoloģiju eksperts. 

Atvaļinājuma laikā nebūs jāuztraucas arī par viedpulksteņa savienojuma pārrāvumu ar viedtālruni, jo Huawei jaunais viedpulkstenis atbalsta eSIM funkciju, kas ļauj zvanīt un sūtīt īsziņas, dodoties pastaigā gar jūru vai vienkārši relaksējoties mājas pagalmā.

Miega kvalitāte arī karstumā ir svarīga

Karstajās vasaras naktīs ir it sevišķi grūti izgulēties, tāpēc precīza miega kvalitātes analīze var palīdzēt labāk izprast savu pašsajūtu un spēka daudzumu nākamajā dienā.

“Jaunajā Huawei viedpulkstenī iestrādātā miega uzraudzības tehnoloģija spēj veikt miega fāžu monitoringu, sirdsdarbības monitoringu miega laikā, miega elpošanas monitoringu un sniegt detalizētu miega kvalitātes novērtējumu. Pēc nakts laikā iegūtās informācijas viedpulkstenis sniedz datus par miega kvalitāti, ilgumu, analizējot, kurā brīdī ierīces valkātājs ir bijis dziļā, vieglā vai nomoda miegā. Šie dati mijiedarbībā ar dienas laikā iegūto informāciju par fiziskajām aktivitātēm un citu veselības parametru darbību var būtiski palīdzēt izprast, kāpēc ķermenis jūtas noguris un ko labāk darīt lietas labā. Tāpēc šovasar ieteicams ne tikai ļauties laiskai atpūtai saules staros, bet arī pievērst pastiprinātu uzmanību saviem veselības rādītājiem, lai siltākais gadalaiks neietu secen,” iesaka M. Tillers.

 
Visi komentāri
 
Krotow 30.jūnijs 2023 13:46
0 1 Atbildēt

Drīz piedāvās arī viedpļuksteni, kurš pateiks priekšā, kad jāklepo, jāiet uz tualeti un jādrāžas.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volvo lielākais un mazākais krosovers tiekas triecientestos (+ VIDEO)

Volvo sarīkojis drošības testus, savas krosoveru līnijas lielākajam un mazākajam modelim liekot triekties vienam pret otru. Lasīt vairāk

 

Nepilni 60 000 eiro - sākta pasūtījumu pieņemšana jaunās paaudzes Toyota Land Cruiser, izziņotas cenas Latvijā (+ FOTO) 2

Toyota leģendārais Land Cruiser ir piedzīvojis plašas pārmaiņas un ieguvis būtiski labākas spējas braukšanai gan pa bezceļu, gan pa cietu segumu, vienlaikus paliekot uzticīgs savām saknēm un kompānijas DNS. Ražotāja pārstāvji izziņojuši arī leģendārā SUV jaunās paaudzes cenu, un pirmie auto pie īpašniekiem nonāks šajā rudenī. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 6

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti