Vai ilgtermiņa automašīnu noma ir izdevīgs risinājums? 18

 

Foto: Publicitātes attēls

Avis | 29.janvāris 2024 16:42

Priekšrocības, ko sniedz iespēja iekāpt auto un braukt, kurp vien vēlies, ir būtiska mūsdienīga dzīvesveida sastāvdaļa. Tā ir brīvības sajūta gan ikdienā, gan atpūšoties. Taču automašīnas iegāde un uzturēšana ir jūtams slogs mājsaimniecības vai uzņēmuma budžetam. Vai to var samazināt automašīnu noma? Lasi tālāk, lai uzzinātu!

Kas ir ilgtermiņa auto noma?

Atšķirībā no īstermiņa nomas, ko lielākoties izmantojam ceļojumos un brīvdienu braucienos, ilgtermiņa auto noma paredzēta krietni ilgākam periodam – no viena mēneša līdz pat diviem gadiem vai ilgāk. Šo pakalpojumu, izmanto kā privātpersonas, tā uzņēmumi. Piemēram, privātpersonām tas ir aktuāli situācijās, kad uz laiku tiek mainīta dzīvesvieta vai mainās pārvietošanās apstākļi un vajadzības. Savukārt uzņēmumi nomā automašīnas pagaidu darbiniekiem vai ja ir cita vajadzība pēc papildus auto.

Automašīnu noma ilgtermiņā – galvenās priekšrocības

Salīdzinājumā ar auto iegādi īpašumā, automašīnu noma ilgtermiņā piedāvā virkni priekšrocību. Apkoposim būtiskākās no tām:

  • Fiksēts ikmēneša maksājums – tā summu nosaka izvēlētais auto, kā arī dažādi līguma papildu nosacījumi. Taču labā ziņa ir tā, ka summa nemainās – to neietekmē procentlikmju kāpums, kā tas ir gadījumos, ja ar bankas vai kādas citas kredītiestādes starpniecību tiek iegādāts auto līzingā. Tas ļauj plānot budžetu un izvairīties no negaidītiem izmaksu lēcieniem.
  • Minimāli ar auto tehnisko uzturēšanu saistītie izdevumi – ekonomiskas braukšanas viens no priekšnoteikumiem ir vienmēr laicīgi veiktas apkopes. Tā kā auto pieder nomas pakalpojumu piedāvājošajai kompānijai, nomniekam nav jāuzņemas atbildība par riepu nomaiņu, tehniskajām apskatēm, apkopēm un citiem ar auto uzturēšanu saistītajiem jautājumiem. To visu dara auto nomas uzņēmums. Pilna servisa auto noma ļauj izvairīties no negaidītām izmaksām, kā arī sniedz iespēju jūtami ietaupīt laiku.
  • Drošība – automašīnu noma paredz, ka arī OCTA un KASKO nodrošina nomas kompānija, tāpat saņemsi 24/7 palīdzību uz ceļa, kā arī nepieciešamības gadījumā – bezmaksas maiņas auto. Tas ļauj justies drošāk, dodoties ikdienas gaitās.
  • Ilgtspēja – ilgtermiņa auto noma dod iespēju braukt ar labi uzturētiem un pārbaudītiem auto, kas nav vecāki par diviem gadiem. Savukārt mūsdienīga hibrīda vai elektro auto noma ļauj braukt videi draudzīgāk.
  • Tātad varam secināt, ka lielākā priekšrocība, ko piedāvā auto noma, ir stabili, prognozējami ikmēneša izdevumi, kas saistīti ar auto, kā arī ietaupīts laiks un samazināts stresa līmenis. Tāpat nav jāmaksā pirmā iemaksa par auto, kā tas ir līzinga gadījumā. Uzņēmējiem automašīnu noma dod arī iespēju optimizēt izdevumu plūsmu un vienkāršot aktīvu uzskaiti. Taču, kā jau minēts, ilgtermiņa auto noma privātpersonām ir tikpat izdevīga.

Kā tikt pie nomas auto?

Ja tevi interesē automašīnas noma ilgtermiņā, sāc ar uzticamas nomas kompānijas izvēli, tikai pēc tam izvēloties auto modeli. Galu galā tā būs mēnešiem, varbūt pat vairāk nekā gadu ilga sadarbība, tāpēc pievērs uzmanību piedāvātajiem nosacījumiem, servisam un automašīnu izvēlei.

Tas, kas tev nepieciešams ir autovadītāja apliecība – pievērs uzmanību kompānijas prasībām attiecībā uz vadītāja stāžu un minimālo vecuma slieksni, ja šādi nosacījumi ir.

Nākamais solis – apsvērt potenciālo auto nobraukumu. Auto nomas kompānijas nosaka maksimālo nobraukuma slieksni.

Rēķinies, ka, noslēdzot līgumu, būs jāsamaksā pirmā mēneša nomas maksa. Svarīgi izpētīt, kas iekļauts standarta nomas līgumā un kādi pakalpojumi tiek piedāvāti par papildu maksu. Kad līgums noslēgts, saņem auto un brauc! Tev būs jārūpējas par tādiem ikdienas izdevumiem kā logu šķidrums un degviela vai uzlāde, bet pārējais būs nomas uzņēmuma ziņā.

Mašīnu noma ilgtermiņā – kopā ar “Avis”
Auto nomas un pilna servisa līzinga uzņēmumam “Avis” ir ilggadēja pieredze šajā jomā, kā arī plašs nomas punktu tīkls visā pasaulē. Uzņēmuma pakalpojums “Avis Flex” ir ilgtermiņa automašīnu noma, kas ļauj baudīt mobilitātes brīvību, līdz minimumam samazinot rūpes un izdevumus par auto tehnisko uzturēšanu. Sazinies ar mums, lai uzzinātu, kā varam tev palīdzēt un kādus auto modeļus piedāvājam!

 

 
18 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Nu 29.janvāris 2024 18:34
14 0 Atbildēt

pie mums ilgtermiņā galīgi nav izdevīga. 

Ber principā izdevīga noma ir uz 2-3 gadiem,  jo tad tu praktiski visu laiku brauc ar jaunu auto. Bet arī ne pie mums.  Vācijā gan.  Tur ir pa pilnam piedāvājumi vidējās klases auto par aptuveni 100€ mēnesi, plus piegādes izmaksas max 1000€  . Respektīvi jauna auto noma, uz 2-3 gadiem izmaksā 3000-4000€. Pie mums parasti pirmā iemaksa ir 10% no auto vērtības.  Un tā saucas noma 

BMW 30.janvāris 2024 8:47
9 0 Atbildēt

Noma pie mums ir populāra, jo daudziem ir uzmetēju bizness, vai nemaksā alimentus un pēc tam pakaļ dzenas tiesu izpildītāji! Nopirkt neko nevar, jo atņems, tāpēc nomā!

0pis 29.janvāris 2024 17:40
8 0 Atbildēt

Mūsdienās arī otru pusi nomā - precēties ir dārgi un liekas klapatas šķiroties. Padzīvo līzingā 5 gadus un tad meklē labāku variantu.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volvo lielākais un mazākais krosovers tiekas triecientestos (+ VIDEO)

Volvo sarīkojis drošības testus, savas krosoveru līnijas lielākajam un mazākajam modelim liekot triekties vienam pret otru. Lasīt vairāk

 

Nepilni 60 000 eiro - sākta pasūtījumu pieņemšana jaunās paaudzes Toyota Land Cruiser, izziņotas cenas Latvijā (+ FOTO) 2

Toyota leģendārais Land Cruiser ir piedzīvojis plašas pārmaiņas un ieguvis būtiski labākas spējas braukšanai gan pa bezceļu, gan pa cietu segumu, vienlaikus paliekot uzticīgs savām saknēm un kompānijas DNS. Ražotāja pārstāvji izziņojuši arī leģendārā SUV jaunās paaudzes cenu, un pirmie auto pie īpašniekiem nonāks šajā rudenī. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 6

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti