VWfans un Volvo XC90

GB12 Reģ.: 29.03.2011

Atcerieties, savā laikā bija tāds raidījums "BB Brokastis" un tur bija tāda rubrika - Melnā humora top daudz" ar ideju - ir tēma un jāizdomā smieklīgas atbildes... tā kā tauta šeit apgrozās visnotaļ asprātīga, tad ienāca prātā, ka līdzīgi varētu izvērst iauto sabiedrībā aktuālu... nu, par problēmu es to nesauktu, drīzāk - tēmu "VWfans un Volvo XC90". Šo attīstīt mani iedvesmoja VWfana pastāvīgi izteiktā sāpe uz minēto zviedru koncerna izstrādājumu, kā arī forumā izskanējusi tēze, ka lielākais sods minētajam varonim varētu būt nedēļa pie XC90 stūres...

Cera, ka galvenajam varonim piemīt laba humora izjūta un viņš sapratīs, ka tēmas mērķis nav kaut kā pazemot, personīgi aizvainot un tamlīdzīgi... ja nu VWfans tomēr jutīsies pazemots, personīgi aizskarts u.tml., droši var to uzrakstīt šeit un es palūgšu iauto tēvu šo visu izdzēst ārā.

 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
VWfans Reģ.: 21.02.2004
2 0 Atbildēt

Otrs XC90, kam redzēju numuru, arī nav nekas spožs. Skati gājis martā divreiz, pirmajā reizē ar trīs divniekiem. Nobraukums tad martā bija 275 tūkst.km, iespējams, ka tīts...

nomiks Reģ.: 30.10.2002
3 0 Atbildēt

Rīta atskaite

Šodienas rīta maršruts bija identisks vakardienas maršrutam. Ja vakar Fabia vs XC90 bija daudzmaz līdzīgā proporcijā, tad šorīt statistikas dati ir pilnīgi savādāki, proti, 5 gab. XC90 pret 1 gab. Fabia (iepriekšējās paaudzes, universālis).

Atškirībā no VWfana satiksmes drošības nolūkos es atļāvos nepieraktīt to trīs XC90 numurus, kurus varēju saskatīt, lai vēlāk pārbaudītu informāciju CSDD reģistrā. Par vienu no šiem XC90 gan varēja saecināt, ka tā saimnieks ir kārtīgs taupītājs, acīmredzot nav dudz brīvo līdzekļu pēc XC90 iegādes. Secinājuma pamatā ir 2 apstākļi: 1) Pa Jelgavas šoseju pārvietojās ar ātrumu 90 km/h (tāds viņš bija vienīgais); 2) piekšējos lukturos bija ieliktas neoriģinālās spuldzes ar zilu nokrāsu, bet aizmugurējie lukturi nedega vispār, kaut ārā vēl valdīja tumsa. Laikam taupa uz spuldzītēm

Speciāli priekš Jaunozaura centos pievērst uzmanību arī uz ceļa sastopamajiem Lexus RX un to vadītāju dzimumam. Izskatās, ka RX nav tik populārs kā XC90, toties ir tikpat nepopulārs kā Fabia, jo šorīt redzēju tikai 1 Lexus RX. Un jā, vadītājs bija aptuveni 45 gadus jauna sieviete.

VWfans Reģ.: 21.02.2004
2 0 Atbildēt

Tā kā es daudz eju kājām, tad dažus numurus spēju atcerēties no galvas un pēc tam apskatīties informāciju vilcienā vai trolejbusā.

Tikko pie dzelzceļa stacijas redzēju labo piemēru: XC90, kurš pēdējā apskatē novērtēts kā teicamā stāvoklī esošs, lai gan apskati gājis atkārtoti. Tomēr attaisnojumam jāteic, ka pirmajā piegājienā divnieks bija tikai viens, un auto tiek braukts ļoti intensīvi: nobraukums 2015.gada 19.jūnijā 313 tūkst.km, bet 2016.gada 8.augustā jau 403 tūkst.km.

feciic Reģ.: 09.05.2008
4 0 Atbildēt

Uz šo varētu minikonkursu uzrīkot-nedēļas laikā atrast fabiju ar līdzvērtīgu kopējo un gada noskrējienu.

Balvā avatars "XCfābists"

CRDI Reģ.: 10.01.2008
1 0 Atbildēt

Tā kā es daudz eju kājām, tad dažus numurus spēju atcerēties no galvas un pēc tam apskatīties informāciju vilcienā vai trolejbusā.

Fan, a Fan.... bet iedomājies cik Euras tu ietaupītu, ja Tev būtu XC90 un izmantojot sabtrans.... Man liekas miljonreizesdaudzāk kā esot Fafafabijas īpašniekam... ;)

Un ar ko atšķiras fObijas īpašnieks no XC īpašnieka? XC īpašnieks neizmato sabtrans un kājiešanu ja reiz ir auto

nomiks Reģ.: 30.10.2002
2 0 Atbildēt

Ar gada noskrējienu varbūt ir iespējams atrast, bet kopējo gan diez vai.

opelis Reģ.: 03.10.2005
3 0 Atbildēt

Šorīt braucu cauri Limbažiem. Redzēju trīs XC90 - divi stāvēja pie mājas, viens bija kustībā. Secinājums - ļoti neizdevīgi auto - tie, kas stāv. noteikti stāv, jo ir jau 25.datums un to saimniekiem pēc nomaksātās ikmēneša līzinga summas nav naudas degvielai (pieļauju, ka līdz algai nākošmēnes tie pārtiks no rolltoniem, atpakaļbraucot ieiešu Limbažu maxima un saskaitīšu rindu pie rolltonu plaukta). Un tas XC, kurš bija kustībā, kustējās lēnām, bet pārliecinoši statoila (vai lukoila, tie abi Limbažos ir blakus) virzienā, kas ļauj izdarīt secinājumu, ka saimnieks labi nopelna (vai arī sievas ome palīdz no savas pensijas).

Apmeklējot Limbažu statoila labierīcības, novēroju darbinieku sejās priecīgu satraukumu, kas liecina, ka viņi zina, ka XC90 saimnieka sievas omei 24.datumā ir pensijas diena un šorīt notiks LIELĀ uzpildīšanās.

Fabijas neredzēju nevienu, laikam līdz Limbažiem tās nebrauc. Benzīntanka darbinieki arī satraukti neskatījās Jelgavas virzienā, no kurienes varētu parādīties kāda fabija. Jo cik tad tādā fabijā ieliesi...

Nortel Reģ.: 16.03.2007
2 0 Atbildēt

Fana sapņu auto:

www.ss.lv/msg/lv/transport/cars/skoda/fabia/bbbebg.html

Pilnīgi plika komplektācija. Nesaprotu tikai priekš kam izvēlēta dārgā metāliskā krāsa. Dīvaini ir tas, ka pie tāda nobraukuma ir ideāls stāvoklis. Nav kāda csdd darboņa auto?

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
2 0 Atbildēt

Jau rakstīju ne reizi vien, VW Fana izvēli es nesaprotu. Taču respektēju, jo cilvēks ik pa laikam iegādājas JAUNU auto salonā.

Baigi nepiedalos ironijā par lietotiem VOLVO XC-90 suv, bet esmu viennozīmīgi tāda auto piekritējs pretstatā, piemēram, jaunai Fabia

AnK Reģ.: 06.10.2014
3 0 Atbildēt

Bez ironijas - es pilnībā varu iedomāties, ka arī man Fabia ar mazo benzīna motoru liktos baudāma, ja tas būtu ģimenes otrais auto. Jo nu, principā, man braukt uz darbu ir bauda gan ar Mazdiņu, gan ar Verso, lai gan Verso protams visās ziņās ir pārāks auto.

Guzis Reģ.: 23.08.2006
3 0 Atbildēt

Jā, es arī pilnīgi nopietni kā otru auto braukāšanai no darba uz piepilsētas māju apskatu kompakta benzīna/benzīna-LPG auto iegādi. Vasaras brīvdienām un paša hobiju braukšanai man tāds nederēs, bet bakstīties pa piepilsētu - kāpēc gan ne. Bērni ietilps, mantas vest daudz nevajag, noparkot viegli.

megamixs Reģ.: 03.03.2016
2 0 Atbildēt

Kad biju portugālē, kā nomas auto patrāpijās svaigs Fiat Punto vai kautkas tamlīdzīgs. Motora izmēru nezinu, bet bija pilnīgi nebaudāms. Uz sosejas kur atļautais ātrums bija 120 km/h ātrāk par 100 braukt neriskēju jo auto bija ļoti nestabils. Uzsākot pret kalnu bija sajūta, ka uzsakot pret kalnu būs jāprasa pasžierim lai izkāpj un pastumj.

Kops tā laika ir nepatika pret mazmotoru mazauto.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
2 0 Atbildēt

Man savukārt Itālijas nomās vislabākā pieredze gan ar FIAT PUNTO, gan arī ar LANCIA YPSILON

Pat vairāk, nobrīnījos, kāpēc pie mums to auto tikpat kā nav, jo nekādas vainas braukt visdažādākajos režīmos.

nomiks Reģ.: 30.10.2002
0 0 Atbildēt

Man kaimiņiem ģimenē ir divi auto - pirmais ir Ford Transit Custom busiņš, ko pērn iegādājās mazlietotu, jo tas tika izmantots ES prezidentūras mērķiem. Ford ir ļoti labi aprīkots, ar ādas salonu, visa veida sensoriem utt. Nav vienīgi automāts. Kā otru auto viņi šovasar iegādājās mazlietotu Škoda Fabia, šķiet ar 2000 km nobraukumu. Aprīkojums priekš manis būtu pagalam vājš, bet kā otrajam auto viņus tas apmierina. Galevnais, ka ir automāts, melns jumts un melni diski

Nebūs lieki piebilst, ka ir apmierināti ar savu Fabia!

AnK Reģ.: 06.10.2014
6 0 Atbildēt

Pastāstīšu jums par savu pieredzi. Vārdu sakot, vakar braucu mājās no darba. Baudāmās Mazda2 (nobraukums teju 287 000) motors klusi rūca, satiksme raiti pludoja un, pats galvenais, nebija neviena ielu piesmirdinoša XC90. Pirmo un vienīgo monstru redzēju Juglas Rimi stāvvietā, kad lepni gāju atpakaļ uz savu Mazdiņu. Volvo bija ar aizdomīgi tonētiem logiem, izksatījās tik tumš notonēti, it kā saimniekam būtu kas slēpjasm. Nebūtu jau pārsteidzoši, bandītiem patīk lielas mašīnas!

Šodien, braucot uz darbu, neredzēju nevienu XC90! Toties ilgu laiku priekšā brauca pavecs BMW X3. Izskatījās, ka X3 īpašnieks brauca ļoti baudāmi un likās, ka viņš ir iegrimis domās par to, cik labi ir tas, ka viņš nenopirka sūda XC90.

Bet tas nav viss, kad gāju pusdienās, netālu no restorāna pamanīju smuki zilu Škoda Fabia! Kad gāju atpakaļ, Fabia bija aizbraukusi, noteikti baudāmās darīšanās pa pilsētu.

Gribu nobeigt šo stāstu, norādot uz vēl vienu labu lietu ar manu Mazda2. Reizēm bremzējot, čīkst aizmugurējās bremzes. Bremzē jau labi, bet čīkst. Ne jau nepatīkami, bet tādā maigā tonī, kā kaķis, kas prasa ēst. Pirms nākamās skates, kas jāiet februāra beigās, plānoju aizvest Mazdiņu uz servisu un nomainīt, kas maināms.

Visticamāk, remonta izmaksas būs mazākas, nekā viens jauns Volvo XC90 disks!!! Man būs vēl baudāmāka Mazda2 (paredzu, ka uz nākamo skati nobraukums jau pārsniegs 280 000 augsti baudāmus kilometrus), kamēr XC90 īpašnieks vēl krās naudiņu disku komplektam, hahaha!

Janozaurs Reģ.: 19.12.2015
1 0 Atbildēt

Nu ja tev tā skauž, tak varēji pats mopēdauto vietā nopirkt ko lielāku. Tad, vismaz, žulti mazāk lietu un nervus nebendētu.

Varbūt disks volvo dārgāks ( fabijai jaunai ap 20, volvo xc 90 ap 40 eiro), bet nervu slimības, muguras slimības vecumdienās izmaksās vairāk.

Nekā personīga.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
5 0 Atbildēt

Kāds te nav īpaši ar humora izjūtu apveltīts

AnK Reģ.: 06.10.2014
4 0 Atbildēt

Bet šodien ir piektdiena, tādēļ vēlu visiem brīvdienas ar daudz baudāmiem kilometriem!

Diemžēl domāju, ka daudzi XC90 īpašnieki brīvdienas pavadīs mājās, jo auto būs servisā uz kārtējo dārgo remontu, vai arī nebūs nauda degvielai un izklaidēm pēc kārtējā dārgā auto remonta.

Pieļauju, ka XC90 izplatība starp deputātiem varētu būt bijis viens no iemesliem, kāpēc deputātiem un ministriem pacēla algas, lai var atļauties remontēt savu plīstošos spēkratus.

Janozaurs Reģ.: 19.12.2015
1 0 Atbildēt

Jauna fabija ir dārgāka par vecu xc90.

Varbūt remonts ir dārgāks par fabiju, bet tas ir retāks un lētāks servisa darbs. Jaunu fabiju vajag vest pie oficiāļiem, bet tur darbs ir dārgāks.

Tāpēc realitātē: tu brauc atpūsties ar baudāmiem kilometriem savā vasarnīcā pie gurķu dobēm, bet xc90 īpašnieki ar meičām uz pirti.

AnK Reģ.: 06.10.2014
0 0 Atbildēt

Es nebraucu ar Fabiju, es pārvietojos ar izcili baudāmu 2007.g. pirms-feislifta Mazda2, nobraukums 286890 km, ar 1.4l benzīna motoru bez turbīnas.

Uz nākamo apkopi plānoju mainīt arī zobsiksnu, jo tā pēdējo reizi mainīta (uz oriģinālu) pie 160 000 km un arī ja ražotāja ieteiktais inervāls ir 160 000 km, es labāk nomainīšu jau nākamreiz, kad vedīšu mazdiņu apkopt vai remontēt!

nomiks Reģ.: 30.10.2002
2 0 Atbildēt

Es, savukārt, rīt ļoti agrā rīta stundā baudīšu burvīgo asfaltu ceļā no Olaines līdz Ķedaiņiem Lietuvā. Nešaubīgi, mans brauciens nebūs tik ļoti baudāms, jo braukšu ne ar XC90, ne ar Fabia un pat ne ar Mazda2, bet gan ar pilnīgi parastu plebeju auto Opel Zafira, kurai motors rūc noteikti skaļāk nekā AnK Mazdiņas bremzes, toeties rūc visu laiku nevis tikai bremzēšanas laikā. Paspēšu pie rūkoņas pierast. Tādu pašu baudu no ceļa gūšu arī 7dien, kad došos atpakaļ uz mājām. Paredzu, ka kopā izbaudīšu aptuveni 400 km, kuru laikā cerams izdosies saskaitīt pa ceļam sastaptās Fabias un XC90. Pilnīgākai datu analīzei vēl vajadzētu atcerēties, cik eksemplāri sastapti Latvijas pusē, cik - Lietuvas pusē. Jācer, ka pa ceļam nav neviens autorizētais Volvo serviss. Nojaušu, ka tur pilns placis būtu ar veciem un lempīgiem XC90. Šāds apstāklis krietni pabojātu vēlamo statistiku.

VWfans Reģ.: 21.02.2004
1 0 Atbildēt

Vispār jāpaskaita, kam manā tuvumā ir Volvo-XC90.

Uz mūsu ielas ar pārdesmit privātmājām - viens ir.

Vienam diezgan tuvam radiniekam ir, vienam tālākam radiniekam arī ir. Darbā vienam kolēģim ir. Mana vakaru skriešanas maršruta ielā pie vienas privātmājas ir. Pa ceļam uz bērnu skolu laukos kādā pagalmā viens ir. Diezgan daudz sanāk...

Uggga Reģ.: 04.01.2006
1 0 Atbildēt

Sakarā ar to, ka visās malās fans jūsmo, ka ņemtu to vai citu mašīnu, man radās jautājums. VWfans, cik mazmotoru bezkomplektācijas mašīnu Tev būtu, ja Tev dotu iespēju ņemt jebkuru mašīnu no tirgus? Pašam būtu tikai degviela un apkopes jāmaksā. Vai autoparkā parādītos arī kaut kas virs kompaktklases?

VWfans Reģ.: 21.02.2004
2 0 Atbildēt

Ja tikai degviela un apkopes, tad varētu arī kaut ko lielāku, taču ar ekonomisku motoru. Nu, piemēram, Passat universālu 1,4 TSI, Superb universālu 1,4 TSI.

Michux Reģ.: 30.04.2015
1 0 Atbildēt

Es tomēr dotu priekšroku 1.8 TSI...tur tik kāds litriņš vai divi starpība uz 100km...

nomiks Reģ.: 30.10.2002
2 0 Atbildēt

Vakara bilance 4:3. XC90 uzvar

VWfans Reģ.: 21.02.2004
2 1 Atbildēt

Tikko atgriezos no vakara skrējiena. Tā beigās vienā no Jelgavas nomales benzīntankiem novēroju iebraucam kādu XC90 ar šādiem CSDD datiem:

Marka, modelis: VOLVO XC90

Reģistrācijas numurs: JL xxxx

Nākošās apskates datums: 18.04.2017

Nobraukums: 260142

Novērtējums: 0 - Teicamā tehniskā stāvoklī

Degvielas veids: Dīzeļdegviela

Degvielas patēriņš: 9.0 litri/100 km

- pilsētā 11.8 litri/100 km

- ārpus pilsētas 7.4 litri/100 km

Motora maksimālā jauda (kW): 120.

Motora tilpums (cm3): 2401

Pilna masa (kg): 2590

Nobraukuma vēsture:

Datums Nobraukums

24.03.2016 260142

24.02.2016 258006

31.01.2015 230949

17.01.2015 229907

23.01.2014 207112

22.01.2014 207095

Transportlīdzekļa ekspluatācijas nodoklis:

133,75 EUR - uz gadu (pilnā apmērā)

Iepriekšējās apskates dati

Pārbaudes veids: Pamatpārbaude

Nākošās apskates datums: 30.03.2016

Nobraukums: 258006

Novērtējums: 2 - Ar mēneša laikā labojamiem defektiem

Dūmainības koeficients (m-1): 1.80

Vecākās riepas izgatavošanas gads: 2013

Kods Novērtējums Trūkumi vai bojājumi

308 1 Priekšējais tilts. Neliela kreisā ārējā stūres šarnīra brīvkustība.

202 2 Labais tuvās gaismas lukturis nav atbilstoši noregulēts.

202 2 Izplūdis tuvās gaismas stara attēls kreisajā pusē.

308 2 Priekšējais tilts. Palielināta labā ārējā stūres šarnīra brīvkustība.

Ass Kreisais Labais Bremžu tips

1 3.24 3.29 D

2 2.13 2.41 D

2 1.79 2.78 S

Janozaurs Reģ.: 19.12.2015
1 0 Atbildēt

Kurā gadā pirmā reģistrācija?

Super rādītāji. Tikai ar gaismām ne ļoti.

Bet nodoklis tikai 134 eiro????

Es maksāju 200.

Un patēriņš mazs. Tāpēc jau pērk, ka ekonomisks.

AnK Reģ.: 06.10.2014
4 0 Atbildēt

Vakar, pirms Gaisa tilta, no Elkor stāvvietas palaidu Lexus RX, bet aiz RX stāvēja kārtējais neveiksmīgais XC90. Ievērojot rāvējslēdzēja principa, XC90 nepalaidu, bet pēc tam to nožēloju, jo kamēr stāvēju sastrēgumā, paskatījos datus CSDD aplikācijā.

Minētais eksemplārs ievests Latvijā 2013.gadā ar 175 000 noskrējienu, pa Latvijas ceļiem noripojis nepilnus 100 tūkstošus, bet 2015.g. tehskati gājis trīs reizes, 2016.g. - divas. Vajadzēja jau palaist to nabaga cilvēku, kuram noteikti lielākā algas daļa aiziet sava šrotvāgena uzturēšanā pie dzīvības.

Bet piektdienas vakarā ar sievu gājām garā pastaigā pa Rīgas centrālajiem rajoniem. Tā kā pievērsāmies viens otram, mašīnas neskatīju, bet pie E-mobile.lv biroja nevarēja nepamanīt rosību - tika bildēts un liktas e-mobile.lv pagaidu numurzīmes kādam XC90!

Noteikti kāds nabaga cilvēks bija iegrābies un tagad izmisīgi, pat piektdienas vakarā, ķērās pie jebkādas iespējas tikt vaļā no sava neglīta un nelikvīdā remontējamā rumaka!

GB12 Reģ.: 29.03.2011
7 0 Atbildēt

Vakar braucot no darba mājās posmā no Dienvidu tilta jeb Jāņa Čakstes gatves izbrauktuves uz Ziepniekkalna ieluman pa priekšu brauca melns XC90. Cilvēks pie tā stūres visticamāk bija aizdomājies - ja man būtu tāds sudraba baudāms V70 kā tam tur aizmugurē, noteikti tagad nebūtu jāņem otrais SMS kredīts kārtējam remontam, bet būtu pieticis ar to, ko paņēmu par dārgajām ziemas riepām... tā nu pie Baložu pagrieziena mēs šķīrāmies, lempīgā govs XC90 aizbrauca Ķekavas virzienā, visticamāk prātotams, kurā kantorī labāk ņemt, kur varētu būt labākas procentu likmes un citas nevajadzīgas domas, kuras nevajadzētu domāt, ja viņam būtu pajauna fābija ar 1.2 mazmotoru un Gāzi...

VWfans Reģ.: 21.02.2004
5 0 Atbildēt

Šodien ar savu Fabiju braucu skriet pa lauku ceļu Tušķi-Kalnciems. Tur vairākās vietās Lielupe pienāk tuvu pie grantētā valsts ceļa V1065. Noskrēju 10 km, un vienā vietā pie Lielupes novēroju - no lielceļa nost pie Lielupes krasta piebraukuši makšķernieki. Un tad padomāju - nu nav tiesa tas, ka Volvo-XC90 saimnieki teic, ka šis milzīgais auto viņiem nepieciešams, lai piekļūtu makšķerēšanas vietām. Redz, kur cilvēki atbraukuši makšķerēt ar izturīgu SAAB 9-5 sedanu, kuram 2003.gada aprīlī uz odometra bija 159 tūkst.km, bet 2016.gada maijā 379 tūkst.km. Un visur ir tikuši klāt, un izbauda makšķerēšanu sestdienas pusdienlaikā!

VWfans Reģ.: 21.02.2004
5 0 Atbildēt

Ā, aizmirsu pierakstīt, ka 25 minūšu turpceļā šķērsām gar Jelgavu redzēju 4 braucošus XC90, bet atpakaļceļā 2 braucošus XC90.

nomiks Reģ.: 30.10.2002
6 0 Atbildēt

Izskatās, ka lietuvieši ļoti labi saprot, ar kādiem auto nevajadzētu braukt. Šodien pa visu dienu Lietuvā sastapu tikai 2 XC90, un tikai 1 Fabia. Pieļauju domu, ka Lietuvā ir izcili virsbūvju meistari, bet labi piekares un dzinēja speciālusti ir liels deficīts. Līdz ar to gudrais un praktiskais lietuvietis nepērk XC90, jo to vienkārši nav kur remontēt. Praktiskais lietuvietis labprātāk bauda ne jaunāku par 10 gadiem Audi A6 vai VW Passat, pie tam ar šiem auto var lieliski ietaupīt uz spuldzītēm. Kārtīgs lietuvietis spēj saredzēt citu tikpat kārtīgu lietuvi arī bez tuvajām gaismām.

VWfans Reģ.: 21.02.2004
6 1 Atbildēt

Vēl lietuvietis ciena franču autobūvi. Par 2002.gada Renault-Scenic vai 2004.gada Citroen-Xsara Picasso viņš saka: šis ir gards kumosiņš! Un pērk tādu nost!

msh Reģ.: 16.04.2007
3 0 Atbildēt

Es gan to ainu, kuru es redzu uz lietuvas ceļiem, sauktu bik savādāk un tiešāk - lietuvietis brauks ar jebkuru sūdu. Atliek secināt ka vidējais lietuvietis mašīnu izvēloties domā apmēram tā kā vidējais iauto lietotājs - nevis "šitam fofāgenam un audī šrotos detaļas būs daudz pieejamas, šitam seatam no fofāgena derēs viss kas nav virsbūve un salons, un ar šito volgo varēsi sūkāt līko, kost pirkstos un katrai detaļai dzīties pakaļ uz rīgu", bet gan "šī mašīna sastāv no četriem riteņiem, stūres, trīs pedāļiem, kloķa, interesantas emblēmas uz restes un divitūkstošā izlaiduma gada".

Trīspadsmitajā gadā pabraukājot pa klaipēdas apkārtnes šrotiem vēl iekrita acīs fakts ka meklējot priekš B4 audī detaļas, no apbraukātā pusduča šrotu tikai vienā kaut kas bija - pārējos teica "pārāk veca mašīna" un jaunākais bija B5f, tb mašīna, kam tolaik bija tikai 15 gadi.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

Nemaz ar' jau tik ļoti neciena. Nupat pa darba lietām divas dienas pabiju Dānijā, sanāca ar vienu lietuviešu kolēgu parunāt. Viņš teica, ka tos mēslus parasti pērk tie, kuri no mašīnām neko nesaprot, skatās tikai uz cenu, izlaiduma gadu un vizuālo. Un parasti ne pārāk laimīgi ir pēc iegādes. Un arī vaļā no tiem tikt ir praktiski nereāli.

VWfans Reģ.: 21.02.2004
4 0 Atbildēt

Šobrīd pie Jelgavas nomales Dobeles šosejas mazās Maximas stāvvietā blakus stāv divi melni, draudīga paskata, lempīgi XC90. Vienam JN sērijas numurzīme, otram JU sērijas numurzīme. Vienam odometra rādījums ap 290 tūkst.km, otram ap 340 tūkst.km.

Katrā ziņā, ja cilvēks grib lielu auto ģimenei, tad, manuprāt, labāka izvēle ir vai nu Sharans, vai Voyagers.

Nortel Reģ.: 16.03.2007
1 0 Atbildēt

Sharan un Vojager ir krājkasītes ģimenei, labas krājkasītes. Žēl tik, ka nevar sasist un dabūt to naudu atpakaļ...

Janozaurs Reģ.: 19.12.2015
4 0 Atbildēt

Sharans lūzt kā jau visi veci fofāgeni, bet chrysleriem ir cita problēma.

To ir ĻOTI grūti nopirkt normālā stāvoklī. No asv vispār nav jēga pirkt, jo būs nolaisti līdz kliņķim.

Piekare - hemoroīdu nav vai ļoti reti. Dzinējs, ja kopj, tad nenokaujams ( JA KOPJ). Pārsvarā problēmas ar elektriku ( sensori, smadzenes, vadi.utt). Tāpēc bieži cilvēki iekrīt eirikos. Sāk mainīt visu pēc kārtas, bet nesaprot, ka vajadzēja aizvest pie elektriķa.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
6 0 Atbildēt

Cik man paziņām un draugiem ir bijuši vojādžeri, teju visiem ir bijušas problēmas ar ātrumkārbām... viens, kurš kādus 8 gadus nobrauca, teica, ka uz katru pavasari turējis rezervē naudu, jo zinājis, ka būs kārba jāremontē.

lynx85 Reģ.: 21.12.2005
7 0 Atbildēt

man ir viens ļoti attāli pazīstams vojādžeru fans, kam pašam tāds kaktu servisiņš pieder - savām acīm redzēju strēķī nokrautus 14gab cilindru blokus, visi kā viens - plaisa sestā katla plānākajā malā - un tas bija viņa paša krājums pa gadiem, kopš famīlija ar to džeri braukā, ne jau pa klientiem sakasīts. Tur gan problēma bija vienas litrāžas (3,5 vai 3,8, neatceros) apgāzētiem motoriem. Citi tā neplīstot

Janozaurs Reģ.: 19.12.2015
0 1 Atbildēt

Vislabākais ir 2.8 dīzelis.

Kaut kāds no šiem taviem ninētiem benzīniem ir ne ļoti labs. To bieži kritizē. Nepateikšu uz sitiena kuru.

VWfans Reģ.: 21.02.2004
1 0 Atbildēt

Vai gribat teikt, ka XC90 kārbas (parasti tiem ir automāti) neplīst???

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

Automātkārbas plīst arī fābijām, VWfan.

Janozaurs Reģ.: 19.12.2015
4 0 Atbildēt

Vojādžeriem ir tāda kastīte " smadzenes" kas savieno dzinēju ar kārbu. Tā atrodas priekšā, ļoti zemu, pie riteņa. Kad blīve sabojājas, kastītē tiek mitrums, kārba sāk gļukot. Tā ir kraisleru raksturīga slimība. Otra vieta ir apgriezienu skaitītājs.

Janozaurs Reģ.: 19.12.2015
2 0 Atbildēt

Volvo ir savas priekšrocības. Tas tomēr ir suv. Ekspluatācijas izmaksas lētākas par voyageri. Tikai nedaudz mazāks.

un tas, jo raksti - draudīga paskata, tas arī ir pluss.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
5 0 Atbildēt

"stāvvietā blakus stāv divi melni, draudīga paskata, lempīgi XC90"

Kā izpaudās tas draudīgais paskats? Rūca tev virsū, rēja, zobus atņirdza, vai kā?

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 0 Atbildēt

Reku gards kumosiņš. Iespējams, ka šito pirkšu www.ss.lv/msg/lv/transport/cars/volvo/xc90/cmplc.html

VWfans Reģ.: 21.02.2004
1 0 Atbildēt

Kāda jēga tik bieži mainīt auto? Tikko tak nopirki baudāmu V-70...

GB12 Reģ.: 29.03.2011
5 0 Atbildēt

Tu jau arī, tikko nopircis fābiju, jau par vairākiem teici, ka varbūt pirkšot...

Bet, vispār, šis ir spama/humora/sarkasma topiks, ja neesi pamanījis

Janozaurs Reģ.: 19.12.2015
0 0 Atbildēt

Gards.

Ja viņi man patiktu, tad varētu domāt.

VWfans Reģ.: 21.02.2004
0 0 Atbildēt

Nu skatoties pēc CSDD datiem, varētu būt gards kumosiņš gan...

Marka, modelis: VOLVO XC90

Reģistrācijas numurs: JZ3926

Nākošās apskates datums: 09.12.2016

Nobraukums: 190960

Novērtējums: 0 - Teicamā tehniskā stāvoklī

CO (%): 0.05

CO paaugst.(%): 0.07

HC (ppm): 102.

Lambda: 1.

Degvielas veids: Benzīns un gāze

Degvielas patēriņš: 11.7 litri/100 km

- pilsētā 16.0 litri/100 km

- ārpus pilsētas 9.2 litri/100 km

Motora maksimālā jauda (kW): 154.

Motora tilpums (cm3): 2521.

Pilna masa (kg): 2570

Pašmasa (kg): 2024

Vecākās riepas izgatavošanas gads: 2012

Bremžu vērtējums:

Ass Kreisais Labais Bremžu tips

1 3.00 3.10 D

2 2.80 3.00 D

2 2.20 2.40 S

D - Darba bremzes; S - Stāvbremzes

Nobraukuma vēsture:

Datums Nobraukums

01.12.2015 190960

01.12.2014 169947

05.11.2014 168495

07.11.2013 150877

25.10.2012 135880

25.10.2011 120357

25.10.2010 100575

21.10.2009 78494

22.10.2008 60063

13.09.2007 43981

15.05.2006 22680

Transportlīdzekļa ekspluatācijas nodoklis:

167,89 EUR - uz gadu (pilnā apmērā)

GB12 Reģ.: 29.03.2011
6 0 Atbildēt

Paga, man acis pareizi rāda? VWfans par XC90 raksta "varētu būt gards kumosiņš gan..."??? Iekniebiet man kāds, lai zinu, ka nesapņoju...

GB12 Reģ.: 29.03.2011
7 1 Atbildēt

Šodien brokastis ēdot, fonā paskatījos vāciešu "Kobru", 18.sezonas 2.sēriju. Un rau, Semīra sieva, izrādās, ikdienā brauc ar sudrabkrāsas skaistuli - baudāmo Škoda Fabia. Sekojot enduro mocim, viņa droši vien domāja - labi, ka man ir Fabia, nevis tas lielais un lempīgais XC90, ar ko mani sekojamais ātri pamanītu, es nevarētu tā izlavierēt un vispār, droši vien tā gove jau sen būtu noplīsusi un man būtu jāieķīlā māja, lai dabūtu naudu remontam...

AnK Reģ.: 06.10.2014
3 0 Atbildēt

Šodien visu dienu paliku mājās, tādēļ neesmu redzējis nevienu XC90. Pārmaiņas pēc patīkami neko nedarīt, lūrēt futbolu pa TV un spēlēties ar meitu.

Toties esmu pārliecināts, ka ja katras brīvdienas būtu šādi jāpavada, jo XC90 ir noplīsis vai servisā, noteikti nebūtu baigi laimīgs. Turklāt arī nebūtu šausmīgi priecīgs, ja zinātu, ka rīt jāceļas vismaz pusstundu agrāk, nekā parasti, jo jābrauc ar sabiedrisko, jo auto ir noplīsis. Meita apslimusi un nav jāved uz dārziņu, citādi būtu jāceļas stundu agrāk.

Braukšu ar baudāmo Mazda2, 15 kilometros patērējot aptuveni 1-1,2 litrus benzīna, jeb mazāk, nekā sabiedriskā transporta biļete maksā. Ja brauktu ar XC90, būtu jāpatērē kāds pusotrs litrs dīzeļa, kā arī jātur kabatā nauda, lai varētu samaksāt auto evakuatoram.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti